Sekačka Partner - množství oleje

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 190.236 (?)
7.7.2010 21:39

Měrku otřít dosucha čistým hadrem, pokud nazvládalí rozhraní suchá-zaolejovaná Vaše oči, vemte na pomoc čtecí brýle nebo lupu. T o rozhraní by mělo být zřetelné, ani čistý olej po měrce nevzlíná.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 194.73 (?), 7.7.2010 19:56, zobrazeno: 13562x

Zdravím, pořídil jsem si sekačku Partner. Po prvních pěti hodinách provozu jsem vymněnil olej. Vypustil (resp. vysál) jsem starý a začal nalejvat nový olej. Má malinko problém. Asi jsem slepej nebo blbej, ale já prostě na tý měrce nevidím kolik tam je oleje. Ve spodní části je olej tmavší, asi tam steče. Pořád se mi zdálo, že je ho tam málo.

Sekačka mi začala, při vjezdu do vyšší trávy, malinko bíle kouřit. Nic tragického. A koukal jsem, že z motoru malinko ze spodu kape olej. Trochu oleje jsem vysál, ale teď prostě stále nemohu doladit hladinu oleje.

Je moc velký problém, pokud bude o nějakých pár desítek mililitrů oleje více? Ještě mě napadlo, že bych na tu měrku nalepil pásek papíru, abych lépe viděl hladinu oleje. To jsou starosti, co? :-)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.68 (?), 7.7.2010 20:42
Neuvádíte typ motoru. Obyčejně to bývá 0,6 ltr, ale do prázdného motoru. Pokud jste doplnil uvedené množství oleje a nevypustil všechen olej, máte jej v motoru moc(kouř, karbony, výkon, znehodnocení oleje, špatné starty, svíčka). Měří se na rovině a až po chvíli, až olej steče do skříně.

Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 194.73 (?), 7.7.2010 21:01

Sekačka to je Partner P51-625CMDW, motor Briggs & Stratton 625 Series.

Olej jsem vysál pomocí té "stříkačky" ze servisní sady. A doléval a doléval. Ten olej je tak světlý, že ho na té měrce ani nevidím. Bál jsem se, abych nezadřel motor.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 147.108 (?), 7.7.2010 21:20

Pokud sám nedokážete zjistit množství oleje v motoru, je nezbytné, abyste tuto práci přenechal servisu. Jinak hrozí poměrně rozsáhlé škody a to byste na novém stroji jistě viděl nerad. Pokud jde o papír na měrce, v motoru se odlepí a rozemele. Protože tyto motory nemají filtr, ložiska budou radostí bez sebe, jak jim kaolín z papíru pěkně zaleští plochy. Ve vedlejším příspěvku píše habr.v něco neuvěřitelného a ono to snad i bude pravda.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.68 (?), 7.7.2010 21:26
Předpokládám, že měrku před měřením dobře utřete a teprve měříte na světle.

Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 194.73 (?), 7.7.2010 21:31

Ano, samozřejmě. Dneska jsem to udělal snad 100x. Prostě si nejsem 100% jistý, kde ta hladina oleje končí. Pod ryskou min. je tmavší olej, ale od oleje je i tak cca 3 cm nad ryskou max. Ale opravdu je to znát pouze hmatem, že je to mastné. Pouhým okem neznatelné. Nejsem si jistý, zda to není od stěn.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.96 (?), 7.7.2010 21:36
Měrku musíte vsunout opatrně, aby se nedotkla stěn. Potom se v těch stopách oleje nevyznáte.

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 190.236 (?), 7.7.2010 21:39

Měrku otřít dosucha čistým hadrem, pokud nazvládalí rozhraní suchá-zaolejovaná Vaše oči, vemte na pomoc čtecí brýle nebo lupu. T o rozhraní by mělo být zřetelné, ani čistý olej po měrce nevzlíná.

Jandik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 194.73 (?), 7.7.2010 21:41

Zítra půjdu na zahradu náležitě vybaven.

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 8.7.2010 7:45

Ano ve vlákně "motor Tecumseh". Kdo neviděl neuvěří, myslím že nejsem diletant, protože jsem se pohyboval 35 let po autoservisech a změřit olej je základní věc.   Ale u mot. Tecumseh je to nad moje síly a pouze z 50% jsem si "skoro" jist!   To je po zastavení motoru tak na 10min a měření je olej na rastru.  Ale ráno po změření za studena je olej cca 3cm!!!  nad rastrem!!    (Rastr-zdrsněná ploška 10mm na měrce, předpokládám min-max na měrce). V návodu o těchto aspektech ani slovo, jen měřit olej, ale kdy a jak NIC!          Míra

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz