Sekačka Partner - množství oleje
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Jandik - Bronzový Zahrádkář (54) - 194.73 (?), 7.7.2010 19:56, zobrazeno: 13562x
Zdravím, pořídil jsem si sekačku Partner. Po prvních pěti hodinách provozu jsem vymněnil olej. Vypustil (resp. vysál) jsem starý a začal nalejvat nový olej. Má malinko problém. Asi jsem slepej nebo blbej, ale já prostě na tý měrce nevidím kolik tam je oleje. Ve spodní části je olej tmavší, asi tam steče. Pořád se mi zdálo, že je ho tam málo.
Sekačka mi začala, při vjezdu do vyšší trávy, malinko bíle kouřit. Nic tragického. A koukal jsem, že z motoru malinko ze spodu kape olej. Trochu oleje jsem vysál, ale teď prostě stále nemohu doladit hladinu oleje.
Je moc velký problém, pokud bude o nějakých pár desítek mililitrů oleje více? Ještě mě napadlo, že bych na tu měrku nalepil pásek papíru, abych lépe viděl hladinu oleje. To jsou starosti, co? :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 127.68 (?), 7.7.2010 20:42
Neuvádíte typ motoru. Obyčejně to bývá 0,6 ltr, ale do prázdného motoru. Pokud jste doplnil uvedené množství oleje a nevypustil všechen olej, máte jej v motoru moc(kouř, karbony, výkon, znehodnocení oleje, špatné starty, svíčka). Měří se na rovině a až po chvíli, až olej steče do skříně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jandik - Bronzový Zahrádkář (54) - 194.73 (?), 7.7.2010 21:01
Sekačka to je Partner P51-625CMDW, motor Briggs & Stratton 625 Series.
Olej jsem vysál pomocí té "stříkačky" ze servisní sady. A doléval a doléval. Ten olej je tak světlý, že ho na té měrce ani nevidím. Bál jsem se, abych nezadřel motor.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|