Fréza sněhová Vari SF-55

host - 191.214 (?)
4.12.2010 17:29

Nevidím nikde v předchozích příspěvcích sebemenší náznak toho, že by bylo na někom jiném než na tazateli, jak se rozhodne.

U motorů jsem tou odlišnou konstrukcí myslel např. zcela odlišné sání vzduchu bez filtru, celkově jiné zakrytování motoru a vůbec schopnost snášet spolehlivě dlouhodobý provoz ve velkém množství zvířeného sněhu a za velkých mrazů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 48.207 (?), 4.12.2010 20:37

Myslím si že nezáleží na tom jakou marži ten prodejce ze stroje má, ale jaký je jeho postoj.Vím že mi nikdo nedovolí vytáhnout z protejny stroj abych ho někde prubnul.Já už bych si takove zařízení nekoupil za plnou cenu a jeté, to asi nikdo.Ale jak tady někdo říkal není problém najít zákazníka který to už má a domluvit ukázku.Jak říkám je to jen o přístupu. Kdybych věděl kdo to v okolí má tak bych se tady o tom nebavil.

host - 191.214 (?), 4.12.2010 9:12

Můj názor se Vám asi nebude líbit ale buďte ujištěn o tom, že pokud nekoupíte vyloženě naprostý šmejd, bude jednoúčelová (ovšem dvoustupňová) sněhová fréza neporovnatelně lepším pomocníkem.  Píšu to s plným vědomím toho, že je vždy lepší starat se pouze o jeden motor využitelný ve vícero aplikacích a s vědomím, že jednoúčelový stroj je další krám do baráku, který budete muset na nevyužitou dobu někde uskladnit.

Speciální stroj bude mít kompaktnější rozměry, zcela jinou manipulaci pomocí zcela jiných řidítek, úplně odlišné ovládání řazení rychlostí pojezdu a dalších ovladačů a naprosto odlišné zpřevodování rychlostí pojezdu... Vezměte v úvahu vzhledem k Vašim podmínkám naprosto odlišnou světlou výšku hnacího podvozku a velikost a dezén záběrových kol a z toho vyplývající úplně odlišné schopnosti průjezdu vrstvou sněhu... a v neposlední řadě speciální konstrukci motoru u které je počítáno s provozem v silnějším mrazu a hlavně ve zvířeném sněhu!!

Je toho ke zvážení dost a záleží na tom, jestli si potřebujete pouze pročistit rovnou cestu a vybrat si kdy začnete s prací, nebo jestli musíte makat v téměř jakémkoliv počasí a v členitém terénu.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 4.12.2010 13:15

Je na tazateli, jak se rozhodne. Tomu, že u fréz se používá nějaká specielní konstukce motoru moc něvěřím.

host - 11.107 (?), 4.12.2010 17:09

48.207 dvě věci. Prověřte, jestli ta fréza z Lišova je opravdu dvoustupňová. To, že má v bubnu šnek ještě neznamená že je. Pokoušel jsete se někdy, třeba na stránkách Vari přes knihu návštěv, nebo jiným způsobem dohodnout předvedení stroje který vás zajímá? Já myslím, že ne. Jen mi prosím někdo nepište, že jste před čtrnácti dny chtěli předvést třeba novou lištovku a oni vás odmítli.

host - 48.207 (?), 4.12.2010 17:26

Když jsem v létě chtěl obraceč sena na varinu kontaktoval jsem výrobce Vari, no o předvedení nechtěli ani slyšet.Jak říkám nejedná se mi o předvedení typu nastardovat, zatočit hotovo.Chci to vidět v akci.

host - 48.207 (?), 4.12.2010 17:55

ještě jsem porovnal fotky z líšova a vari.Vari má navíc nějakou převodovku nebo pojistku proti přetížení nebo co to je.Ale v textu píší, že ty adaptéry z líšova mají taky pojistku proti přetížení.Tak nevím.

host - 48.207 (?), 4.12.2010 17:57

VARI

host - 191.214 (?), 4.12.2010 17:29

Nevidím nikde v předchozích příspěvcích sebemenší náznak toho, že by bylo na někom jiném než na tazateli, jak se rozhodne.

U motorů jsem tou odlišnou konstrukcí myslel např. zcela odlišné sání vzduchu bez filtru, celkově jiné zakrytování motoru a vůbec schopnost snášet spolehlivě dlouhodobý provoz ve velkém množství zvířeného sněhu a za velkých mrazů.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 4.12.2010 17:39

191.214: Zakrytování motorů je všude stejné, rozdíl v sání připouštím, ale nejsem si tím jistý. Nevím jak se konstrukčně řeší "schopnost snášet provoz ve zvířeném sněhu a za mrazů" - možná u strojů typu Rolba a podobných. Ale U Briggse se mi to zdá utopií.

host - 191.214 (?), 4.12.2010 17:59

Zakrytování motorů je řešeno tak, aby se sníh nedostal tam, kam nemá a rozhodně chybí jakýkoliv vzduchový filtr, který by plný sněhu k ničemu dobrému neprospěl. Ale asi je to jedno, tazatel se kloní na stranu stavebnice, tak ať slouží podle představ. Bez osobního vyzkoušení obou variant bych za ani jednu z nich v dané cenové relaci peníze nedal.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz