Fréza sněhová Vari SF-55

host - 225.226 (?) 
5.12.2010 20:24

Pane 191.214 co myslíte tím odolnějším modelem? Všiml jsem si, že se docela dost vyhýbáte uvést konkrétnější značku a typ frézy. Chápu, chcete rozhodnutí nechat na kupujícím. To charitatívní   rozdávání některých exponovaných dílů zdarma u Hechtu beru jak projev dobré vůle, když se ví o slabinách některých typů. Já hledám optimální kvalitu a cenu. Je samozřejmé, že jsou i mnohem lepší sněhové frézy, ale víte jak to je, kupte si něco za větší peníze, když kvalitu toho ani nevyužijete (viz výše seriozní přiznání pana Houhy o jeho Johnseredu za 37.000,- tis.).

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 191.214 (?), 5.12.2010 21:23

No ono uvést konkrétní značku a typ čehokoliv je v případě takovéhoto stroje nevděčná záležitost. Opakuji, že Vámi vybraný model neznám osobně ale Hechta jako značky bych se po referencích o jiných jejich výrobcích vůbec nebál. Jen jsem Vás upozornil na několik nářků uživatelů tohoto stroje na malou výdrž obou druhů řemenů po najetí do např.mokrého těžkého sněhu. Jak Vás upozorňuje J.S.,bude to asi brzy nahrazený model nějakým novějším. Toť vše.   Uvědomte si, že nezáleží jen na konstrukci vlastního stroje ale i na obsluze samotné - tedy na Vás. A protože Vás nikdo neznáme, nedokážeme posoudit, jestli půjdete "na věc" s citem a stroj v této cenové kategorii Vám bude sloužit desítky let, nebo jestli jste z kategorie "buldozer" a bez citu pro techniku spálíte hnací řemeny po 5 minutách provozu. To si ujasněte objektivně sám.

Jak jsem uvedl, používám s kolegou HQ 9 PS a Jonsered 6,5 PS a nevěřil jsem, co všechno si nechaly líbit bez spálení hnací gumy variátoru a bez poškození řemenů, pouze jsme zpevnili závitovou tyčí bunkr a občas měnili střížné šrouby šneku. Upřímně řečeno závidím panu Houhovi jeho Jons.,protože ten by měl být vybaven ještě navíc "zatáčecími"páčkami na řidítkách umožňujícími odpojení pohonu jednotlivých kol a tím usnadnění zatáčení ve stísněných podmínkách. Pan Houha ale píše o bezproblémovém provozu Hechta "ve fabrice",kde se dá předpokládat obsluha kdekým a tudíž se asi nemáte čeho bát za předpokladu, že se s frézou nebudete v těžkých podmínkách "přetahovat" za každou cenu silou a necháte ji pracovat dle jejích možností.

host - 225.226 (?), 5.12.2010 21:45

Ano, to s Vámi plně souhlasím, že nejdůležitější je stroj používat s citem a vědomím, kde jsou jeho hranice technických možností, "buldozer" určitě nejsem a takovou hobby mašinku bych nepoužíval do 40-ti centimetrů zmzlého sněhu, natolik člověk musí být soudný.

Děkuji Vám za názor a přeji ať Vám to dobře odklízí.

host - 191.214 (?), 5.12.2010 22:35

Díky, mě to odklízí dobře. Důležitá je naše shoda na tom, že jednoúčelový speciál bude pro danou práci nejlepší volba . Dobře vyberte a investujte. Vaše záda, ruce a nervy mají svou cenu.

host - 208.166 (?), 6.12.2010 10:18
Hechta mám 3 roky zatím bez jakych koliv potíží, frézuji i mantinely od radlic a výšku sněhu neřeším, třeba i na celou výšku bunkru, pojezdové řeneny se nemohou jen tak lehko spálit protože kola vesměs klouzají při velkém odporu, cena byla před 3 lety poloviční co stála MTD a jsou si z 95% podobné
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz