Kolik zeleniny denně sníte



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
1.12.2017 20:26

Jardo (Mimmo), jak to děláš, že seš takovej vzorňák. Já jsem na tom podobně jako "espécháčko" v té jeho Chropyni. V práci si alespoň dávám dvakrát týdně jako hlavní chod oběda velký zeleninový salát. Člověk se po takovým obědě cítí mnohem líp, než po knedlikách. Doma je to bída. Nic moc se ani vyrábět nechce. Strouhám si teď hlavně ke všemu syrovou mrkev,. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 1.12.2017 20:26

Jardo (Mimmo), jak to děláš, že seš takovej vzorňák. Já jsem na tom podobně jako "espécháčko" v té jeho Chropyni. V práci si alespoň dávám dvakrát týdně jako hlavní chod oběda velký zeleninový salát. Člověk se po takovým obědě cítí mnohem líp, než po knedlikách. Doma je to bída. Nic moc se ani vyrábět nechce. Strouhám si teď hlavně ke všemu syrovou mrkev,. 

                  
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 18.12.2017 17:55

U nás na Balkáně je to samá zelenina. O víkendu jsem byl na vydatné večeři. Začínala studeným zeleninovým předkrmem (na snímku). Následoval teplý zeleninový předkrm (zapékané baklažány). Až pak bylo maso s listem salátu, feferonkou a chlebovou plackou. Kdo vydržel, dal si ještě dezert s jahůdkou. Vše prokládáno nápoji rostlinného původu. Bohužel, při večeři nechyběla ani nejoblíbenější bulharská zelenina - tabákové produkty.

Studený zeleninový předkrm
Studený zeleninový předkrm
Malý dezert
Malý dezert
                     
KarelJM - (33) - 142.2 (?), 18.12.2017 23:00

Ahoj,

vypadá to dobře, hned bych si dal a k tomu ajvar. I když ovoce je u mě na 1. místě, zelenina je taky dobrá, hlavně jako příloha ke všemu, na rozdíl od ovoce se může jíst s čímkoliv a nekvasí to v tělě. Rostlinné nápoje, to bych si dal ještě víc. Dobré pivo a víno... jooo, ale tábakové produkty, v 18 konec a nikdy více fuuj 

   
host - 168.102 (?), 2.12.2017 5:45

Hele to pekingské zelí mi loni vydrželo snad do března ve sklepě ve vaničce v zemině, předtím jsem měl celou zimu venku na záhoně mangold a předtím kozlíček polníček, letos mám růžičkovou kapustu. Teď sklízím ještě průběžně bílou japonskou ředkev+vodnici+peking, mám to pod plachtou a teď i pod sněhem 6cm při -8, uvidím co to vydrží. 

S tou konzumací je to horší, já to vysadím+sklidím+dovezu do kuchyně, ale zpracovat to už musí aspoň trochu ženská. Dopadá to tak, že si dám moje domácí jablka (ona je kupuju pač jsou moje malá) + česnek (nesnáší) + med, od našich mám chilli papričky a zapíjím to vlastní bezinkoořechovkou s citrónem (nemocen jsem týden v roce narozdíl od rodiny)

Roman z Vysočiny (425mnm)

      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 2.12.2017 8:02

nemocen jsem týden v roce narozdíl od rodiny

...která vůbec nemarodí.

         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 206.182 (?), 18.12.2017 20:30

Včera jsem měl jídlo z hokaida,, mrkve a bambor Na pekáči je příloha. Pečené kotletky vše doladily.


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika