toto nerobim, drevo nemáčam... nevidim v tom význam... dymu je dosť pri správnej regulácii vzduchu... možno skúste priložiť sem - tam čerstvé resp nevysušené polienka... ale moje skúsenosti sú jednoznačné a dlhoročné so suchým drevom... viem že sú ľudia, ktorý udia pilinami a tie občas vlhčia... ale drevo nemáčajte... zbytočne si nekomplikujte veci.. zabezpečte dobrý " ťah " udiarne a naučte sa regulovať prívod vzduchu aby vám polienka tleli a dymu budete mať dosť..." vychytajte muchy"... skúste zakurit aj bez mäsa a v udiarni sledujte ako sa dym správa, ako z udiarne uniká a občas otvorte dvierka a rukou / teplomerom / prekontrolujte teplotu v udiarni... možno pridajte otvory na dvierkach pre prívod vzduchu / ak ich nemáte /...pokial to dostanete " do oka "...toto plati pre studený dym, ktorý ako píšete chcete vyskúšať... ale dávajte pozor resp berte do úvahy aj vonkajšiu teplotu... ja udim len v mesiacoch okt - marec lebo inak teplotu neviem zaručiť... mne udenie horucim dymom pri 70 st pripomína skôr pomalé pečenie... preto sme od toho už veľmi dávno upustili... o tomto som dosť písal v inom vlákne o udeni klobás... ja mäso neudim, nanajvýš rebierka s klobaskami... napr moje posledné udenie v prvej polovici dec prebiehalo za ideálnych podmienok... cez deň okolo - 2 st, v noci - 8st..proste ideal...