Vodní gril



host - 106.46 (?)
14.8.2010 15:58

Zdravím uživatele levnějších černých grilů. Mám ho teprve měsíc a jsem s ním spokojen. Ovšem po jednoduchých úpravách. Jsou celkem tři: 1. na úrovni spodního lavoru(topeniště) jsem připevnil starý litinový rošt orámovaný plechem, aby nevypadávalo dřevo. Mezi roštem a pláštěm grilu je volná mezera. Spodní lavor dávám na zem mezi nohy grilu, aby zachytával popel. Takto vyřešené topeniště zajišťuje dostatek vzduchu a nehrozí mu přepálení a zkorodování. 2. Lavor s vodou jsem umístil asi o 15 cm výše, než je jeho původní umístění.(pomocí 3 plechových pásků). 3. Horní poklop mám asi jeden cm nad pláštěm grilu zase pomocí 3 pásků z plechu. Takže touto mezerou proudí spaliny. Otvor pro odvod spalin ve víku mám zavřený. V grilu topím bukovým dřevem nasekaným asi na 3x3 cm polínka. Teplotu řídím pouze přikládáním a není problém ji udržet stabilně na 150 stupních a když přiložím více i na 200 stupních. Na závěr jeden můj vyzkoušený recept na zaručeně dobré a měkké kuře: Čtvrtky kuřete dám vařit na čtvrt hodiny do slané vody. Mezitím si roztopím gril. Po čtvrthodině dám porce na gril (potřu ho směsí gril.koření a oleje) a při asi 150 stupních je za 35 až 40 minut hotovo. Je to rychá příprava a navíc po zavaření kořenové zeleniny a zavářky do vývaru mám výbornou polévku. Pěkné zážitky u grilování!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 50.50 (?), 12.5.2010 9:06
ja se ptam protoze vidim jak to zacne trochu coudit pokazde kdyz prihodim nejake mensi polinko. Tak mam z toho trochu obavu...
            
host - 50.50 (?), 12.5.2010 9:27
Tak jsem do spodku topeniste navrtal nekol der. jsem zvedav jestli lepsim pristupem vzduchu do topeniste ziskam vetsi vyhrevnost dreveneho uhli. Kazdopadne to pomuze aspon tim ze popel muze odpadavat dolu a nehromadi se v topenisti.
               
host - 4.6 (?), 27.6.2010 18:59
Zajímalo by mne, jaké s tím máte zkušenosti po vytvoření otvorů. Mám také gril 3+1 z Číny. Tento gril není zřejmě dobře vyřešený ve spalovacím prostoru. Zkoušel jsem topit suchým tvrdým dřevem a dochází spíše k vytvoření dřevěného uhlí než k hoření. Proto lze také poměrně obtížně dosáhnout teplot více než 100 stupňů a pokud se to zdaří, vyšší teplota příliš dlouho nevydrží. Pokud jsem se podíval na VOGR, má ve spodku prostoru pro topení několik otvorů po stranách pro přívod vzduchu a jeden přímo uprostřed. Zdá se mi vyvrtání otvorů "v lavoru" spalovacího prostoru dobrý nápad, ale ještě jsem to neprovedl. Zlepšila se u Vás funkce po vytvoření otvorů? Díky předem za odpověď
                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 27.6.2010 19:16

Mám stejný problém a čekám na výzkumníka. Částečně pomůže horní víko nenasazovat na těleso těsně, ale podložit dvěma asi centimetr tlustými podložkami, např. laťky.

                  
host - 106.46 (?), 14.8.2010 15:58

Zdravím uživatele levnějších černých grilů. Mám ho teprve měsíc a jsem s ním spokojen. Ovšem po jednoduchých úpravách. Jsou celkem tři: 1. na úrovni spodního lavoru(topeniště) jsem připevnil starý litinový rošt orámovaný plechem, aby nevypadávalo dřevo. Mezi roštem a pláštěm grilu je volná mezera. Spodní lavor dávám na zem mezi nohy grilu, aby zachytával popel. Takto vyřešené topeniště zajišťuje dostatek vzduchu a nehrozí mu přepálení a zkorodování. 2. Lavor s vodou jsem umístil asi o 15 cm výše, než je jeho původní umístění.(pomocí 3 plechových pásků). 3. Horní poklop mám asi jeden cm nad pláštěm grilu zase pomocí 3 pásků z plechu. Takže touto mezerou proudí spaliny. Otvor pro odvod spalin ve víku mám zavřený. V grilu topím bukovým dřevem nasekaným asi na 3x3 cm polínka. Teplotu řídím pouze přikládáním a není problém ji udržet stabilně na 150 stupních a když přiložím více i na 200 stupních. Na závěr jeden můj vyzkoušený recept na zaručeně dobré a měkké kuře: Čtvrtky kuřete dám vařit na čtvrt hodiny do slané vody. Mezitím si roztopím gril. Po čtvrthodině dám porce na gril (potřu ho směsí gril.koření a oleje) a při asi 150 stupních je za 35 až 40 minut hotovo. Je to rychá příprava a navíc po zavaření kořenové zeleniny a zavářky do vývaru mám výbornou polévku. Pěkné zážitky u grilování!

      
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 120.14 (?), 12.5.2010 8:15

ono šťavnaté masíčko i vysoká prsa uděláte i na "obyčejném" grilu na dřevěné uhlí, jen musíte mít pořádný gril s poklopem,  v tom je ta hlavní finta :)

   
host - 64.105 (?), 12.5.2010 18:31

Dobrý den.

Chceme letos zakoupit nový gril a díky ohlasům v této diskuzi je vodní gril dobrým kandidátem. Je praktické pořídit si další nástavec? Jak velká je plocha roštu? Nejčastěji grilujeme pro 4 - 8 lidí.

      
host - 64.105 (?), 12.5.2010 18:34

Ááá, průměr roštu 39 cm... tak to bude stačit.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?), 12.5.2010 22:56

Nástavec s druhým roštem je dobrá věc (občas přijede víc lidí), postranní poličky navíc jsou k ničemu.

         
host - 21.194 (?), 13.5.2010 14:41

Vše co u nás koupíte za pár stovek, nemá ty parametry, které mají zahraniční. Dovezl jsem si udírnu sudového typu, kde ve spodní části je nerezová miska, v ní je el. spirála. Do té se dají dřevěné špalíčky nejlépe ovocného stromu (používám třešeň), které se předem máčejí 24 hodin ve vodě, aby nevzplály a jen kouřily. Nad spirálou je miska s trochou vody, ale ne pro výrobu páry, ale aby se odkapávající omastek nepřipaloval, třeba z ryb ale moc není. A tak vyuzené filety ryb, jste ještě nejedli. Odpadá rozdělávání ohně, kontrola uhlí atd. Jen se hlídá teplota. Prostě paráda.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika