Vodní gril
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gril - (1) - 119.137 (?), 10.9.2009 20:28
Jak jsem se zmiňoval výše, teplotu na doporučených 150°-200°C při grilování se nám nepodařilo dosáhnout.Nezkoušel jsem ale ještě způsob grilování, kdy je nádoba s vodou úplně nahoře, přímo na nádobě je položen rošt s masem a pak je to zakryto poklopem.Tento způsob ale znemožňuje dolévání vody do nádobky za provozu grilu nalévacím otvorem k tomu určeným.Jestli jsem to správně rozpoznal z fotografií na této adrese . Jestli prosím z tohoto fóra někdo víte jak dosáhnou teploty 150-200°C ve vodním grilu 3v1,dejte to ve známost, ještě zkusím je-li funkční teploměr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.137 (?), 11.9.2009 8:50
Na teploměru jsou dvě stupnice. Ty tučně vyražené hodnoty jsou ve Fahrenheitech a pod tím je stupnic °C.Chci se jen ujistit, jestli je ta teplota kterou dosáhnete opravdu kolem 200°C.Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.44 (?), 8.5.2010 20:34
No my jsme ho dnes na zahradě vyzkoušeli a byli jsme nadšení. Grilovali jsme i udili a opravdu to funguje. Maso u grilování je šťavneté. Není tak vysušené. Hlavně když grilujeme kuřecí prsa.Do udírny jsme dali párky a uzený bůček. Párky byli jak z udírny a búček se krásně prohřáll, dostal chuť kouře, omastek stékal do vody.Ale opravdu udit kus masa to asi dělat nebudeme, tak velké to zas není.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.50 (?), 12.5.2010 7:53
Jakym zpusobem jste topili? Ja jsem nejdriv roztopil drevem a pak pridal drevene uhli, ale to se pak teplota pohybovala jen kolem 80 stupnu. Vodni gril je propagovan jako zdrave grilovani, ale kdyz se topi drevem tak pri jeho spalovani vznikaji skodlive latky... takze to asi taky neni zrovna idealni...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|