Zdravím.
Pro Vás bude asi již pozdě vzhledem k tomu, že Váš dotaz přišel již 17.3.2011 ale aspoň pro ostatní. Maso když je naložené v koncentraci solicí směsi do těch 3% tak v lednici při teplotě do 5 st. C vydrží při dodržování základní hygieny, (gumové rukavice sterilizované savem a nebo Persterilem, stůl, prkénko a nůž kde se zpracovává maso vysterilizovat též, potom oplach vodou) těch 5-6 neděl bez problémů. Když se Vám přesto stane, že maso a lák zapáchá tzv. "zvrhnutí láku" je již téměř pozdě. Okamžitě lák vylít do WC a maso promnout pod tekoucí vodou potom ho naložit do octa 1 : 3 (1 láhev octa a 3 láhve vody), promnout a nechat v ředěném octu 30 min. potom promnout znovu ve vodě a nechat dalších 30 min. v čisté vodě, znova opláchnout dát do pečlivě vydezinfikované nádoby (savo nebo Prsteril) a zalít novým převařeným a vychlazeným lákem 3% silným. Z masa uřízněte plátek a dejte na pánvičk, po usmažení podle chuti zjistíte zda jste vyhrál pokud ne tak to pouze odneste psovi.
Vladimír Šmíd