V létě se neudí?



host - 249.22 (?)
17.3.2011 18:09

zdravim prosim vas potreboval bych akutne poradit co mam delat kdyz mam nalozene maso a uz jak kdyby zacina pachnout a to ho mam v lednicce a nemuzu ted udit potreboval bych to za 3 dny az vyudit jestli nekdo nw co s tim abych ho mohl vyudit az za 3 dny, ale v lednicce to asi nevydrzi diky moc za odpoved na e-mail KlimekV@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   
host - 1.30 (?), 16.11.2010 5:58

Kvašemu dotazu jestli se v létě neudí.Já udím kdy je to potřeba tedy i v létě.Na naložené maso dávám už 15 let zmražené PET láhve naplněné vodou a tím udržuji teplotu naloženého masa kolem 4 stupňů---samozřejmě je potřeba si to hlídat-buď přidám PET láví víc nebo míň. Maso vydrží 14 dní úplně v pohodě.  Tak ať se daří!  zdraví všechny uzenáře Tonin

      
host - 160.168 (?), 16.11.2010 9:09

Můj soused (nebožtík) udil celý rok.Ale neudil když bylo sluníčko.Protože má komín špatný tah.A měl pravdu...

   
host - 249.22 (?), 17.3.2011 18:09

zdravim prosim vas potreboval bych akutne poradit co mam delat kdyz mam nalozene maso a uz jak kdyby zacina pachnout a to ho mam v lednicce a nemuzu ted udit potreboval bych to za 3 dny az vyudit jestli nekdo nw co s tim abych ho mohl vyudit az za 3 dny, ale v lednicce to asi nevydrzi diky moc za odpoved na e-mail KlimekV@seznam.cz

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?), 17.3.2011 20:42

Nepíšete, jak dlouho máte maso naložené a  jestli nasucho či v láku.
Maso bych vyjmul, omyl studenou vodou a zalil čistým lákem.
   Svítí-li sluníčko na komín, je špatný tah jen při zatápění, protože první kouř je studenější (těžší)  než vzduch ve vyhřátém komíně.Jak se oheň rozhoří, už je to  jedno.

      
host - 246.101 (?), 29.9.2011 17:06

Zdravím.

Pro Vás bude asi již pozdě vzhledem k tomu, že Váš dotaz přišel již 17.3.2011 ale aspoň pro ostatní. Maso když je naložené v koncentraci solicí směsi do těch 3% tak v lednici při teplotě do 5 st. C vydrží při dodržování základní hygieny, (gumové rukavice sterilizované savem a nebo Persterilem, stůl,  prkénko a nůž kde se zpracovává maso vysterilizovat též, potom oplach vodou) těch 5-6 neděl bez problémů. Když se Vám přesto stane, že maso a lák zapáchá tzv. "zvrhnutí láku" je již téměř pozdě. Okamžitě lák vylít do WC a maso promnout pod tekoucí vodou potom ho naložit do octa 1 : 3  (1 láhev octa a 3 láhve vody), promnout a nechat v ředěném octu 30 min. potom promnout znovu ve vodě a nechat dalších 30 min. v čisté vodě, znova opláchnout dát do pečlivě vydezinfikované nádoby (savo nebo Prsteril) a zalít novým převařeným a vychlazeným lákem 3% silným. Z masa uřízněte plátek a dejte na pánvičk, po usmažení podle chuti zjistíte zda jste vyhrál pokud ne tak to pouze odneste psovi.

Vladimír Šmíd

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika