Uzený kapr



host - 208.140 (?)
28.5.2017 20:00

Dobrý den.

O víkendu jsem udil 2 kapry. Pročetl jsem hromadu receptů, ale výsledek je špatný.

Kapr je hrozně cítit rybinou. Od večera do rána byl naložený ve slaném nálevu s trochou česneku. Udil jsem 4 hodiny 1. hodinu zhruba 60°C, ve 2. hodině zvýšená teplota na 80 - 100°C, 3. hodina teplota cca 60°C a 4. hodina cca 40°C. Kapr je nádherně zlatý, voní udírnou, ale jíst se nedá. Kde jsem udělal chybu? Měl jsem ho naložit do mléka???

Děkuji za odpověď, Jirka Kutná Hora

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 72.149 (?), 12.5.2014 9:11

Nevím jak to je s kaprem, ale lososi a pstruzi se takto udí.

FO

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 12.5.2014 22:52

V jakém smyslu by mohla být nebezpečná?

                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 28.6.2014 16:48

Asi tělní tekutina, neprouzená krev, možní cizopasníci.

                     
host - 249.105 (?), 13.8.2014 20:22

cudzopasníkov nájdeš len v morských rybách

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 13.8.2014 21:30

Cizopasníkly mají samosebou i sladkovodní ryby. Akorát neznám žádného, který by škodil člověku.

                     
host - 59.47 (?), 14.8.2014 20:44

Na solení ryb před uzením nás norští rybáři naučili tuto vychytávku.Jedna oloupaná brambora se vloží do vody a přisypává se sůl za stálého míchání. Až začne brambora vzlínat, je lák hotov. Laďa  

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 15.8.2014 12:37

Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnější rovnou říct, kolik je to deka na litr?

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 15.8.2014 19:14

Určitě jsou různé brambory a různé soli...

                  
host - 208.140 (?), 28.5.2017 20:00

Dobrý den.

O víkendu jsem udil 2 kapry. Pročetl jsem hromadu receptů, ale výsledek je špatný.

Kapr je hrozně cítit rybinou. Od večera do rána byl naložený ve slaném nálevu s trochou česneku. Udil jsem 4 hodiny 1. hodinu zhruba 60°C, ve 2. hodině zvýšená teplota na 80 - 100°C, 3. hodina teplota cca 60°C a 4. hodina cca 40°C. Kapr je nádherně zlatý, voní udírnou, ale jíst se nedá. Kde jsem udělal chybu? Měl jsem ho naložit do mléka???

Děkuji za odpověď, Jirka Kutná Hora

                     
host - 216.241 (?), 29.5.2017 2:07

Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je podle mě se zbavit vody, tzn. nenamáčet, ale naopak jen nasolit, dosti a pak opláchnout. během naložení i třeba slít vodu, kterou pustí. Stačí 24 hod. pak pověsit do udírny a pomalu sušit do 60°, aby voda odkapala a maso jakoby ztuhlo, pak teprve dodělat. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika