Udírna a uzení bez problémů



host - 116.4 (?)
19.11.2013 12:09

Zdravím všechny.

Jsem autorem tohoto vlákna a rozhodl jsem se se s vámi podělit o nový poznatek.

Před měsícem jsem udil a maso jsem naložil takto: Stejný postup jako vždy, prostě nasucho sůl s česnekem vmasíruji do masa. Ale. Takto připravené maso jsem šoupnul do pevného silonového sáčku, každý kousek zvlášť a ústy moje žena vysála vduch a pevně jsme to zavázali. Toto jsme volně uložili do lednice a každé asi čtyři dny promnuli a převrátili a po čtyřech týdnech jsem udil. Maso po vytažení ze sáčků nádherně vonělo. Umyli jsme ho dvakrát v teplé vodě, osušili do sucha a zavěsili do dobře vyhřáté udírny. Výsledek výborný. Opět to nikomu nevnucuji, prostě to jde. Ještě, cukr dávám se solí a česnekem hned od začátku. Jarda.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 16.123 (?), 9.2.2013 18:55

Používám dřevěnou udírnu na podezdívce a ryby udím poměrně často a nikdy jsem nezpozoroval, že by po uzení byla udírna cítit rybynou. Samozřejmě to co odkápne (u mne na plech pod zavěšenými výrobky a steče do sběrné nádoby) je třeba vždy odstranit. Udírna po uzení vždy voní pouze kouřemsmileyyes

                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 9.2.2013 19:56

Souhlasím, udírna tak smrdí kouřem, že nějaká rybina nemá šanci.

                     
host - 174.153 (?), 11.11.2013 20:37

zdravim, chystam sa udit svoje prve klobasy a chcel by som udit studenym dymom. trva to cca 2-3 dni co som sa docital. malo by sa dymit nonstop alebo iba niekolko hodin denne? minulu zimu som udil maso na studeno 4 dni ale bolo kysle. pravdepodobne chyba bola, ze som nemam predohriatu udiaren? vdaka za info. Palo

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 11.11.2013 21:38

Nechci vás přemlouvat, ale co vás vede k tak dlouhému uzení, když máte špatné zkušenosti-to znova riskovat, škoda práce a času a materiálu.V dnešní době ledniček a mrazáku pěchovat kouř 4 dny do masa... ale dotaz byl jiný, může to být neosušeným masem a je dobré ho předehřát, taky použité dřevo může být na vině.Udírnu je nutno předehřát, aby v ní nekondenzovala voda a pak ubírat teplotu na studené udění.

                     
host - 116.4 (?), 19.11.2013 12:09

Zdravím všechny.

Jsem autorem tohoto vlákna a rozhodl jsem se se s vámi podělit o nový poznatek.

Před měsícem jsem udil a maso jsem naložil takto: Stejný postup jako vždy, prostě nasucho sůl s česnekem vmasíruji do masa. Ale. Takto připravené maso jsem šoupnul do pevného silonového sáčku, každý kousek zvlášť a ústy moje žena vysála vduch a pevně jsme to zavázali. Toto jsme volně uložili do lednice a každé asi čtyři dny promnuli a převrátili a po čtyřech týdnech jsem udil. Maso po vytažení ze sáčků nádherně vonělo. Umyli jsme ho dvakrát v teplé vodě, osušili do sucha a zavěsili do dobře vyhřáté udírny. Výsledek výborný. Opět to nikomu nevnucuji, prostě to jde. Ještě, cukr dávám se solí a česnekem hned od začátku. Jarda.

                     
host - 10.2 (?), 30.11.2013 10:27

Zdravim Pane Jardo než aby jste trápil Vaši pani vysávánim vzduchu tak jsem dělal pokus s vakuovou dozou taky to funguje-:o)

                     
host - 72.149 (?), 30.11.2013 13:36

Viděl jsem video, jak v kanadě nakládají lososy. Tam je narovnali do hrnce, navrch dali PE pytlík, do kterého nalili vodu. Tak se to uzavřelo proti vzduchu.

FO

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika