Zdravím všechny.
Jsem autorem tohoto vlákna a rozhodl jsem se se s vámi podělit o nový poznatek.
Před měsícem jsem udil a maso jsem naložil takto: Stejný postup jako vždy, prostě nasucho sůl s česnekem vmasíruji do masa. Ale. Takto připravené maso jsem šoupnul do pevného silonového sáčku, každý kousek zvlášť a ústy moje žena vysála vduch a pevně jsme to zavázali. Toto jsme volně uložili do lednice a každé asi čtyři dny promnuli a převrátili a po čtyřech týdnech jsem udil. Maso po vytažení ze sáčků nádherně vonělo. Umyli jsme ho dvakrát v teplé vodě, osušili do sucha a zavěsili do dobře vyhřáté udírny. Výsledek výborný. Opět to nikomu nevnucuji, prostě to jde. Ještě, cukr dávám se solí a česnekem hned od začátku. Jarda.