Stavba udírny



      
host - 17.42 (?) 
8.3.2011 14:34

Zdravím Fanny, dalo by se někde nahlédnout do dokumentace stavby krbu a fotek? 

Díky za odpověď Martin 

  
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 5.10.2011 20:11

zdravím Fanny, nebyly by fotky?A jak je to s "vůní" udírny od pečeného masa?Bojím se pachu, který jde z krbu do uďáku, že když se něco připeče, tak to pak bude v udírně, já si to představuji, že odvod z krbu udělám extra a z udírny se napokím na tento odvod kouře-z krbu... díky za reakce.

         
Frantušek - (1) - 212.18 (?), 7.10.2011 13:20

Zdravim.Letos jsem zboural zděnou udirnu a postavil jsem dřevěnou na podezdivce z bilych cihel a zjistil jsem že se daleko lepší udí a hlavně se tolik nespali.Posilam obrazek nové udirny.S pozdravem František Palička.

Nova udirna
Nova udirna
Letošni uzene
Letošni uzene
            
host - 4.205 (?), 23.11.2012 10:51

Nemohl by jste vystavit více fotek.Díky

   
host - 168.198 (?), 25.2.2013 9:32

Dobry den,

Nalezul jem tento prispevek az nyni, tj. po cca 3 letech, a v oboru uzeni mam zkusenosti jez zedtství ze zabijacek, a to k uzeni stacila drevena bedna ulozena ne vrcholu piskoviste, kourovod - keramiska trubka do zeme a ohniste udelane z obycejnych cihel. Fungovalo to nekonecne radu let.

Z Vaseho popisu rozehrati udirny jsem ale ziskal dojem, ze se jedna skoro o postup pro produkci drevniho plynu pro spalovaci motory k rozjezdu auta. Pokud budete pouzivat tento postup rozjezdu, tak si do cesty koure dejte jeste vodni probublavaci filtr, aby se Vam nezanasel motor dehtem. Pak to urcite pojede.

Doporucoval byt udit na malem ohni z listnateho dreva, bez predehrivani a bez zbytecneho duseni ohne.

   
host - 32.168 (?), 20.5.2014 11:54

Už jste na to asi přišel a vyřešil problém, ale neuďte dubem! Je to sice tvrdé dřevo, ale pryskyříce v něm obsažené jsou při spalování kyselé, hořké a pokrm zničí. Také jsem po uzení dubem pár desítek kilogramů masa i klobás vyhodil. Zápach po asfaltu lze přisoudit i dubu a jabloni (ta smrdí jak lokomotiva) nebo i nevhodně umístěné izolaci z izolační lepenky. Zdravím Petr B.

      
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 25.2.2013 18:47

Uzení není žádná věda, pravda, i když občas si někdo maso nesprávným uzením pokazí (viz jiné vlákna...). Pro mě je to spíše obřad, který opakuji každým rokem třikrát a rád zkouším nové postupy a receptury.
Vyudit se dá i v plechovém sudu, tady jsou ale kulináři a kutilové, kteří se snaží prosté uzení posunout o kousek dále. A je to tak dobře.

         
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 35.166 (?), 23.3.2013 22:31

Najde se tady někdo, kdo má zkušenosti s uzením habrovým dřevem?

Díky Mirek

            
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 24.3.2013 7:55

Zkušenost s habrem nemám, ale očekával bych stejný výsledek jako u buku. Je to velice podobná dřevina...

               
host - 226.182 (?), 24.3.2013 10:56

Zdravím, habrem se udit dá.Dříve jsem ho používal s bukem 1/2 na 1/2.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika