Naložili jsme krkovičku a bůček dvojím způsobem. Já měl asi 5-6 kg masa a použil jsem cca dvě hlavičky česneku na celou dávku a zhruba 100-150 gramů soli na kilo masa. Maso jsem naskládal do nádoby na sucho a zatížil několika kilogramy závaží. Asi po týdnu jsem udělal trochu láku abych doplnil vodu kterou maso pustilo a ona se tím dostala nad maso které tím pádem nebylo na vzduchu. S masem nehýbal, celou dobu bylo jen zatíženo, samozřejmě že jsem ho kontroloval a ovoňával, ulkoženo bylo ve sklepě v chladnu. Před uzením jsem ho opláchl horkou vodou, vlastní uzení trvalo cca 8 hodin. Kolega měl ty tři týdny maso naloženo jen na sucho, přeskládával ho a večer před uzením ho krátce povařil. Teplotu uzení jsme udržovali zhruba 70-80°C, venkovní byla zrána -9°C, udírna dřevěná, dřevo buk a meruňka.
Zhodnocení - uzená krkovička vynikající, česneku tak akorát, já soli dám příště o něco méně, bůček jsem ještě nenakrojil. Oproti kolegovi bylo mé maso sušší, zda to bylo převařením nebo zatížením (nebo něčím jiným) je otázka. K uzení byl ještě čípeš kotlíkový hovězí guláš, dále sýr s paprikou nebo holý. Tak mastnou hubu už jsem neměl dlouho a myslím že díky šéfkuchaři moje první uzení dopadlo na výbornou.