Naložení uzeného masa



                  
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?) 
21.2.2013 18:01

Během naložení probíhají v láku a mase změny vůně a barvy. Původně průhledný nezabarvený lák zrůžoví, mírně se zakalí, na povrchu může plavat povlak z uvolněného tuku. Vůně se mění z ostře česnekové na lehce navinulou. V žádném případě by lák neměl být slizovitý, šedý, zapáchat po hnilobě nebo výrazně kysele. Na povrchu by neměla být plíseň, pěna nebo hutný celistvý povlak.

  
                     
host - 223.3 (?), 21.2.2013 19:09

Děkuji za odpověd

Lák je jen jemně zakalený, povlak není celistvý, spíše jako mastné oka. Ta (vůně) mi trošku připomíná jako když se rozebere kuchyňský odpad...

Není nepříjemná nebo hnilobná kyselá.  Milan N.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 21.2.2013 20:01

Tak to je špatně. Udělat nový lák a maso přeložit.

                     
host - 223.3 (?), 21.2.2013 21:21

Nezdá se, že by se ten lák kazil. Jen ta vůně se změnila s česnekové na jinou...

Připomíná mi ta vůně jako když jsem rozdělal při čištění odpad od kuchynského dřezu. Ale zdaleka ne tak intezivní. Milan N.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 22.2.2013 6:26

Kuchyňský odpad obvykle smrdí ve smyslu toho slova. Podle toho jsem odpovídal. Když to vidíte jinak, nechte to být a uvidíte. Na dálku k tomu nikdo nečuchne - zatím.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 22.2.2013 9:38

Výměnou láku nemůžete nic pokazit. Řídil bych se taky jeho vzhledem. Je-li lák průhledný čirý nebo růžový, je to v pořádku. Je-li na povrchu tenká sotva znatelná bílá blanka, stačí obvykle maso přeložit a hlídat. Jestliže se lák zakalí, pění, zapáchá, klouže jako mýdlová voda, je lepší jej vylít, maso omýt a zalít znovu. A v případě, že je největší kus masa růžový až do středu, udit. Je každopádně lepší, když bude mít uzené maso našedlý střed než příchuť hniloby.

                     
host - 223.3 (?), 22.2.2013 14:41

Asi jsem udělal chybu, že jsem vůni přirovnal k tomu odpadu...  Bylo to zbytečně přehnané a matoucí. Lák je zatím čirý, ale je tam ta slabá blanka.

Už převařuji vodu na nový lák a maso přeložím. Děkuji Všem za jejich názory a rady.  Milan N.

                     
host - 223.3 (?), 26.2.2013 12:31

Tak maso už je vyuzeno a povedlo se. Asi jsem zbytečně plašil. Děkuji Všem za jejich rady.  Milan N.

   
host - 23.20 (?), 7.3.2014 22:38

zdravim mam takovy dotaz nikde jsme nevycet pokud nalozim maso na sucho na cca 2-4 dny a pote zaleju slanym lakem v mase pred zalitim nechavate krev uvolnenou z masa nebo ji vylevat? diky za odpoved

      
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 8.3.2014 7:22

Za sebe, maso pouze zaliji lákem, nic neslévám, problémy s kazícím se lákem nejsou.Maso mám vždy ve studeném sklepě.Sbírám pouze (šum),co se na láku utvoří (je to takový mastnošedivý potah),který je nutno odstranit.Stačí shrnout pomocí tvrdšího papíru (stěrkou) z hladiny láku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika