My máme udírnu z dvouplášťového plechu. Švagr ji kdysi udělal jen z jednoho plechu, ale to nešlo vůbec vyhřát, tak ji musel zateplit a přidat druhý plech, Čím to zaizoloval se už bohužel nedovím. Zkušeností moc nemám, ale případá mi, že máte moc těsné dvířka u topeniště tím pádem je i malý tah.Možná to ovlivňují i ty dvě kolena do kouřovodu. My máme panty dvířek nahoře a většinou je nechávam tak jeden centimetr pootevřené aby byl tah. Na začátku uzení topím drobek více aby se maso zatáhlo a nekapala z něho tak šťáva. Pak již přídávám jedno až dvě polínka. Mělo by to jen tak čudit a ohínek by se měl objevovat jen občas. Maso do údírny dávame teplé. Maso s háčky dávame do teplé vody a vodu ještě jednou vyměnime, rychle se zchladí. Než začnu udít tak seškrabu šťávu, která kapala z minulého uzení. To jsou mé zkušenosti a přeji chutné a voňavé uzené!