Kolik soli na lák na uzené?



host - 234.162 (?)
25.2.2012 20:41

Dnes jsem po 14 dnech lákování vyudil svých 23 masa (viz. výše).  Napoprvé se to povedlo.


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 164.4 (?), 20.2.2012 18:24

ať se ti to nezkazí,5 st.je maximum na delší dobu v láku

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 22.2.2012 18:30

No, teď to počasí je na prd., mám na balkoně naložené v láku masu a doufám, že se tomu nic nestane, když v noci klesá teplota na 0 °C nebo pod. Je ale pravda, že odpoledne u masa bylo 6°C. No teď v pátek má být 10 °C, tak snad se nic nestane, přemýšlím, že to dám radši do ledničky. Maso ještě týden musí počkat.

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 22.2.2012 20:01

Na internetu jsem vyčetl, že teplota vzduchu při naložení musí být od 5 do 12°C s vlhkostí vzduchu do 75%, není to nějak moc??


                     
host - 234.162 (?), 23.2.2012 15:54

Při 5st. vydrží 6 týdnů, při 12st. jen 10 dnů. Zjednodušeně. Záleží na hygieně při přípravě, jestli je tam jen obyčejná sůl nebo i dusičnan či dusitan, kvalita masa. Jakmile to přismrádne, tak je vymalováno.

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 23.2.2012 18:03

Nebudu riskovat a přeskládal jsem maso do ledničky do té spodní plastové nádoby a dal jsem nový lák. Týden tam ještě musí maso  vydržet. Jaké máte zkušenosti s nakládáním masa do plastových nádob, doufám, že to maso do týdne nijak z plastu nepřismrádne. Nebo to takhle děláte z nouze normálně?

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 23.2.2012 20:58

Extrémní přístup má můj tchán. Bydlí v paneláku a kvas švestek a naložené bůčky na uzení nakládá pouze do tlustostěných igelitových pytlů. Kdybych to nevěděl, tak bych to nepoznal. Berte pouze jako informaci...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 24.2.2012 7:22

Z plastové přihrádny lednice Vám maso určitě nenasmrádne. Copak v ledničce už něco nasmrádlo plastem? Jedině snad pachem jiné uskladněné potraviny.
    PE pytle nepovažuji za nic extrémního. Kdybych používal dřevěné nebo oprýskané smaltované nádoby jako někteří, vystlal bych je těmi pytli taky.

                     
vlapro - (9) - 39.112 (?), 25.2.2012 11:42

Já nakládám maso jen do plastových boxů, které mi vlezou přesně po dvou kusech do jedné police, ať je lednice ještě použitelná pro ostatní účely a nikdy nebyl problém. Bydlím taky v paneláku a tak jiná možnost není. V pohodě naložím 10 kg masa. Vladimír

                     
host - 234.162 (?), 25.2.2012 20:41

Dnes jsem po 14 dnech lákování vyudil svých 23 masa (viz. výše).  Napoprvé se to povedlo.


                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 25.2.2012 20:51

Mě totok čeká zítra, naloženo 30 kg v masu (15dnů) a 6kg masy na kolobásy (3 dny). Maso bych rád nechal ještě týden, ale nemám čas příští týden vyudit. Venku se otepluje a 14 dnů navíc - to nebudu riskovat...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika