Jak naložit maso na uzení



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?)
27.10.2011 22:46

tak jak se vším, s nižší teplotou maso déle vydrží a v teple míň

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 27.10.2011 21:54

No říkal jsem si tak do 7 kilo

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 27.10.2011 22:07

tak 7 kg bych se nějak snažil narvat do lednice do několika nádob, ať nerupne police... překrýt třeba fólií a můžete experimentovat-do jedné dát víc česneku, někde více soli, šály si poznačit pro pozdější degustaci a určení, co je to pravé ořechové.

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 27.10.2011 22:13

ale do láku, ne na sucho, s teplotou klesá doba naložení

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 27.10.2011 22:27

ok, s teplotou klesá doba naložení, tzn. s teplotou vyšší nebo nižší?

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 27.10.2011 22:46

tak jak se vším, s nižší teplotou maso déle vydrží a v teple míň

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 28.10.2011 7:29

Takže to dám do ledničky, už jsem rozhodnut. Venku má být celý příští týden až 15 stupňů, a kdo ví jak dál. Jaký postup a poměr soli v láku mi doporučíš a vlastě celý postup naložení?

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 28.10.2011 7:52

Ven to nedávej, tam teplotu neodhadneš nikdy, v noci ti to může zmrznout a přes den zkazit, jde to jedině pokud je lednice nebo studený sklep... doporučuji postup popsaný v sekci A až Z o uzení 18.3.2009,je to stříkačkou solené maso pro rychlé prosolení, je tam vícero receptů a celých postupů, jak s masem nakládat, koukni tam nebo je tu více vláken s recepty

                     
vlapro - (9) - 29.174 (?), 30.10.2011 18:13
Jsem na tom stejně jako Ty. Udit jsem začal loni a postupně začal sklízet úspěchy, chce to najít ten svůj způsob. Já bydlím taky v paneláku a maso pak naložené převážím na venkov udit. Pořídil jsem si plastovou bednu, která mi přesně sedne do spodní části ledničky, místo fochů na zeleninu, v pohodě naložím min 8kg masa. Musím jen vytáhnout spodní přihrádku na nápoje, ať jde lednice zavřít. Používám kombinovaný způsob nakládání - 2dny nasolení nasucho a pak šup s tím do láku na min 4 týdny, naložení kontroluju řezem. Poměr soli používám stejný, jako je na obalu pragandy, kterou se snažím používat co nejméně. vlapro@seznam.cz
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 30.10.2011 18:34

zajímala by mne teplota v lednici, díky

                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 31.10.2011 16:34

Teď měřím teplotu v lednici v tom dolním šupleti a máme tam 3,7, tak to na maso bude ok.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika