Grilování na litinovém tálu



host - 91.178 (?)
30.1.2016 16:17

Tál hodně natřít olejem nebo sádlem, nechat několik dní a vypálit.Nečistit odmašťovačem.Několikrát opakovat.Dá se použít i litinová pánev nebo stará plechová.Každý nemá teploměr na vysokou teplotu chce to jen zkušenost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 250.122 (?), 28.1.2016 11:57

To se musi zkusit, kdyz vam to budu povidat nebudete mi verit. Prenos tepla je rychlejsi nez na litine, nebo dokonce na kameni. Negriluju litinou, ale teplem co projde skrz sklo (dubovyma triskama). Ty vypalene pruhy an mase jsou pruvodni jev. Topit su musi rozlozene, ten prenos tepla plati i naopak. Muzete grilovat co chcete, ja davam prednost krutimu masu. Platky jsou na povrchu krupave a uvnitr stavnate. Polreich by cumel jak puk.

Nekdy delam i cele spalky krkovice, orestuju je kolem dokola na panvi a pak je dam v alobalu na gril. Musi se davat pri baleni pozor, aby stava z alobalu nevytekla.

Myti skla je snadne. Bud se to nemyje vubec, na dalsi grilovani staci otocit, skapany tuk se vypali a sklo je ciste, maso se do kontaktu se sklem nedostane, ale kdyz mam chut umeju to wapkou.

Uz aby se zas grilovalo...

                     
host - 250.122 (?), 28.1.2016 12:08

jeste jeden obrazek salu grilovanem v alobalu


                     
host - 243.114 (?), 28.1.2016 12:33

Dost syrový wink

                     
host - 250.122 (?), 28.1.2016 13:20

Ani nahodou, delam namirno 20 minut z jedne strany, 20 z druhe a 20 minut to zabalene stoji. Chut je uzasna a vystydly nakrajeny na platky jako salam excelentni.

Neplette si krev se stavou, syrovy bych to nejedl

                     
host - 111.225 (?), 3.5.2016 11:22
litina s vroubky funguje, při vysoké teplotě se maso zatáhne, udrží šťávu a nepřipálí
                     
host - 26.180 (?), 19.1.2016 19:05

čaute aj ja som mal gril z liatiny stolný plynový gril CAMPINGAZ ADELAIDE PLANCHA TTL poctiva hrubka 20mm pripaloval sa tak som ho predal potom som goglil a našiel som pozvaral som konštrukciu zaizoloval a navrch som dal mramorovu dosku 40mm žiadne priharanie no niečo užasne foto na požiadanie.

                     
host - 111.8 (?), 28.1.2016 17:16

Zdravím, také mám na grilování desku ale žulovou, vysokou 3 cm.Je položená na tálech starých kamen.Za cca 20-30min je kámen rozpálený a může se grilovat.Maso je krásně měkké a št'avnaté.rpstylle@seznam.cz

         
host - 111.225 (?), 3.5.2016 11:10
steaky se grilují na vroubkovanem litinovém tálu. Dále může být chyba i v nízké teplotě, litiny. Steak na ní musí tancovat :-)
   
host - 91.178 (?), 30.1.2016 16:17

Tál hodně natřít olejem nebo sádlem, nechat několik dní a vypálit.Nečistit odmašťovačem.Několikrát opakovat.Dá se použít i litinová pánev nebo stará plechová.Každý nemá teploměr na vysokou teplotu chce to jen zkušenost.

      
host - 187.224 (?), 26.3.2016 8:38

Litina je litina, nemám nic proti. Když ale vidím ten rantl a vystouplou mžížku, apadá mne stále dokola, jakpak se ty zapečený šťávy z klobás, masa a zeleniny asi čistí???   j.c.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika