Teda chlapi, vy jste "fajnšmekři", myslím, že nejdůležitější je, aby někoho nenapadlo použít na opékání dřevo barvené, lakované či mořené. To by tedy nebyla ta "správná" chuť a zdraví by to rovněž nepřidalo. M.R.
Mám spoustu špalku z ovocných stromů (převážně jabloň). Dá se toto dřevo použít na ohníček, opékání buřtů? Někdo mi říkal, že ne, že prý buřtík zhořkne. Je to pravda? Díky za odpověď.
Skutečností ale je, že dřevo jabloní při pálení "voní" zcela jinak než dřevo tradičních táborákových opákacích dřevin (lesních). Je to taková "sladká vůně uzeného masa", nedokážu to přesněji popsat. Otázkou je, jestli tento specifický čmuch dokáže ovlivnit chuť uzeniny. Chce to vyzkoušet...
Nejhorší zkušenosti mám s větvemi modřínu.Jsou tak prosmolené, že i po téměř dohoření ohně se na buřtech usazuje kolomaz.Tvrdé dřevo stačí nechat pořádně rozhořet.Pepík
Teda chlapi, vy jste "fajnšmekři", myslím, že nejdůležitější je, aby někoho nenapadlo použít na opékání dřevo barvené, lakované či mořené. To by tedy nebyla ta "správná" chuť a zdraví by to rovněž nepřidalo. M.R.