Špičaté zelí
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 27.1.2025 12:53
Tak, špičaté zelí sehnáno, salát ozkoušen. Výborný. Díky za dobrou radu. Zase je ta zima lépe snesitelná.
To zelí je z Holandska, viditelně skleníkové, odrůda bohužel neudána. Malá hlávka tak 700g. Cenu nevím. Akorát na dvě porce. Papriky také kupované. Jen pórek/cibuli a rajčata mám ještě svoje.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 27.1.2025 17:37
Já manželku instruoval, aby ho hezky ohmatala, zda není jako kámen. 
Je tak na úrovni Murdoca, tedy tuhostí. Chuť mírně mdlejší, ale to nejspíš proto, že je skleníkové, rychleji rostoucí. Možná to Murdoc je.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 27.1.2025 21:39
Miloši, ani ve snu mne nenapadlo, že bys pochyboval o mé chuti. 
Je mi jasné, že když dva koupí "totéž", ale v jiném obchodě a je to zelenina, málokdy to bývá totéž. No ale teprve když jsem zelí začal pěstovat, zjistil jsem, že mezi nimi jsou obrovské rozdíly. Dřív jsem prostě považoval tvrdou kruhárenskou hlávku za standard. Nic proti ní nemám, na dušené či kysané zelí je skvělá. Pamatuju, jakou radost jsem měl z jarního Unikátu. Menší, ale krásně tvrdé hlávky, do kterých se nedostali ani slimáci. A pak to zklamání v salátu. Byl jak houžev i po pracném namačkání.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2081) - 168.103 (?), 27.1.2025 21:57
Zdravím vás pánové, jak se hlávce uřízne košťál s kořeny, tak už to nikdy není, jako utržené. I když se to zabalí do fólie. To tak je, s tím se nedá nic dělat. Šetřím si posledního Murdoca měsíc v lednici v +3° a taky nevypadá šťastně. Až ho sníme, přejdu asi na pekingské zelí, ale snažím se vždycky vybrat malé hlávky nebo na ledový salát. A do konce dubna, než začne přísun čerstvého hlávkového salátu, to musím vydržet. Milane, omlouvám se, že jsem Ti doporučil špičaté zelí z obchodu, když jsem ho odtud nikdy neochutnal.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.246 (?), 28.1.2025 11:46
Tak to jsem rád, že za každou cenu nejíte jenom co sami vypěstujete. Několik let, když je zima kupujem pekingské zelí, neděláme z něj salát, jíme ho k snídani. Já dva listy, žena dva listy zpátky zabalit a na verandu do chladu. Je to taková armatura mezi dva chleby s máslem a třeba vajíčko, sýr... Taky na podzim jsem koupil první Peking a to bylo jako bobkový list. Suché, tvrdé bez chuti. A ještě zdražení na 40 Kč / kg. Už se to zlepšilo nákupem další hlávky. A teď, co jsem vlastně chtěl říct. Několikrát jsem to vystřídal za ledový salát . On je v celofánu a kus taky za 39 Kč nebo v akci asi za 20 Kč . Ten mi chutná jak na salát / několik salátů, nebo i mezi ten chleba,.Je kŕehoučký, dobrý. Mezi to koupím červené kapie a zima pomalu utíká. Na zahradě jsem přeházel kompost, nanosil ženě několik kyblů presátého kompostu do sklepa, taky jsme substrát koupili když jsme byli v Globusu. Tam jsem si taky prohlédl různá plastové pomůcky na sázení /setí. Takže dneska jsem myl misky co máme na setí, a jsem rad, ze jsem nic nového nekoupil. Dneska taky přijel soused s první dávkou koňského hnoje. Pařník je připraveny, tedy loňský hnůj který se změnil v kompost je vyházený vedle.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|