Předpěstování košťálovin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 8.6.2023 16:39
Máš to fakt vymyšlený dokonale. Jen mi neříkej, že to všechno dokážete zkonzumovat sami. Tebe musí mít spousta lidí rádo, mám na mysli ty obdarované. A po molicích ani památka, že? Ono každé počasí má asi i své dobré stránky. Já to mám všechno (jarní kapustu, rané zelí, květáky, brokolici a pár Gigantů) preventivně pod netkankou, ale mám za to, že zbytečně. I když vlastně ne tak úplně, protože právě před chvílí tu byla bouřka, někde i s kroupami. A roste to viditelně rychleji, protože ty noci tady jsou stále hodně studené. Murdoců mám jen nějak k 10. Vůbec jsem to letos v počtech trochu zredukoval. Jen brambory mám na větší ploše.
Nápad s upoutávkou na snímky v příspěvku bez fotek je taky dobrý. Tedy za daných okolností.
Letos jsem zaměnil jarní salát za pampelišky, jsou výraznější na chuť (a nepotřebují žádnou péči). Letní salát už je vysazen, ale ze sazenic pěstovaných tam nahoře. Ještě mi zbývá vysadit Giganty a Kosaky a růžičkovou kapustu. Ty sazenice jsem taky pro jistotu přikryl netkankou. Pórky a Koshigaya se nakonec v tom suchu také chytly, ale chvíli to vypadalo dost bledě.
Měj se.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 19.6.2023 18:30
Pane Waltře, palce vzhůru! Vy byste mohl klidně z fleku zásobovat výpěstky hospodu Na Hájence. My ještě nestíháme jíst kedlubny z prvního výsevu a do toho nějaká salátovka z balkonu a kvanta hlávkového salátu a letos máme hodně kopru. Vaříme tedy polévky a omáčky koprové na střídačku knedlík, brambory, vajíčko, uzené, vařené, prý i krybám se hodí, ale já k nim raději paradajkový sos. Biegler
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.247 (?), 18.7.2023 11:26
Obracím se na zkušeného zelináře p.Waltera. Lze teď znovu vysít ranou kapustu a zelí, o které mě připravil krytonosec, bude to z hlediska délky dne ještě reálné a udělá normálně hlávky? Děkuji i za ostatní názory. V.L.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|