Pěstování ozimé zeleniny
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1761) - 165.146 (?), 1.11.2023 9:06
Naprostý souhlas pane 151.30.Práce na zahradě je také o bohybu na zdravém vzduchu ale hlavně o tom co nám globalistický trh nemůže nabídnout a to je KVALITA ovoce a zeleniny.Není to jen dřina ale také radost když se dílo podaří.No a že to nemusí být zrovna v některých případech ekonomicky výhodné mě nezajímá.Preferuju KVALITU!!!
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 63.125 (?), 1.11.2023 13:51
Konina je to co jste napsal.Květáky nikdo doma za oknem nepěstuje. A pokud jsou někde na zahradě, tak stejně jako všechno ostatní (česnek, cibule, špenát, saláty a také stromy a keře) v zimě neroste, takže zemina si odpočívá a zahrádkář také. Beru, že pro někoho je válení se na gauči největší zábava, ani to nekritizuji, proti gustu žádný dišputát nebo také márád holky a jiný vdolky. Takže klidně ležte na gauči, Milan bude obskakovat ta svá rajčata a já budu dělat to co se mně líbí. Nenechám si do toho od někoho kecat.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 63.125 (?), 1.11.2023 19:04
Podle mne není nic neadeqátního na tom, že pěstuji jako ozimé dvě odrůdy (jedna německá, druhá holndská) k tomuto pěstování přímo určené. Asi by bylo horší, kdybych je pěstoval přes léto. Jinak jako neadeqátní považuji třeba pěstování meruněk v oblastech k tomu přímo nevhodných. Potom všichni brečí, že jim to pomrzlo, ale nikdo nenapíše že je to blbost.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 63.125 (?), 1.11.2023 19:38
Pokud vím, tak ozimé květáky tady nikdo jiný nepěstuje. Tak jsem se ozval, ale ne ve zlém. Je to jen diskuze. Tak ahoj,
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3365) - 61.155 (?), 2.11.2023 13:57
Včera, když jsem byl na zahradě, tak jsem udělal fotku těch květáků. Protože je teplo a také vlhko, tak rostou úžasně rychle. Jsou oproti podzimu 2021 opravdu velké. Až doma jsem si uvědomil, že bude nutno nějak v zimě zabránit, aby se listy přímo dotýkaly toho tunelu protože by namrzly. Zapomněl jsem si na zahradě mobil, tak jsem si pro něj dneska šel a zkusil dát dva květáky do klecí, které používám při pěstování keříčkových rajčat a tyto jsem přihnul do středu tunelu (viz.foto). Vidím ještě jednu možnost- přehodit přes ty květáky v momentě kdy začne mrznout nějakou záclonu a stáhnout ty listy květáku tak aby se nikde nedotýkaly. Máte někdo ještě nějaký jiný nápad?
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|