Zakládám novou zahradu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 33.190 (?), 3.9.2014 9:47
Děkuji za reakce. Z jabloní tedy koupím Rubinolu a Rozelu. Broskvoně a nektarinku zasadím na podzim a budu doufat že se ujme.
Ještě k té švestce, díval jsem se i na Tophit, Čačanskou, nebo Topgigant? byl bych rád aby plody byly atraktivní (větší velikosti) a zároveň i chutné.
S výsadbou stolního vína počítám také, bude na jižní straně garáže. Také maliny, angrešt, ribíz, ostružiny... Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 3.9.2014 11:31
Taky mám ten názor, že je lepší větší množství velmi chutných švestek, než několik velkých, atraktívních,přesto dobrých švestek, pološvestek.Cítíte v popisu ten rozdíl... velmi chutných/dobrých?...já ano,a v reálu je to někdy mnohem výraznější rozdíl, proto vyhledávám odrůdy menších, ale aromatických švestek.I když na brněnsku cca 220 mnm by možná došly lepší chutě i švestky větších rozměrů.A pokud budete potřebovat do výběru odrůd zakomponovat toleranci, střední odolnost proti PPV, klidně můžete.Pokud jsou zmíněna kritéria méně důležitá, svůj výběr odrůd můžete rozšířit i o některé povedené klony švestky domácí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 3.9.2014 12:39
Pokud jsou zmíněna kritéria (odolnost proti PPV) méně důležitá, svůj výběr odrůd můžete rozšířit i o některé povedené klony švestky domácí.
Tak, tak. Dotáhl bych to ještě dál. Pokud jsou zmíněna kritéria méně důležitá, můžete se vykašlat na ostatní a výběr zúžit jen na ty povedené klony švestky domácí. Sám si to dovolit nemůžu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 4.9.2014 19:10
políčko už mám upravené v lonském roce vysazeny ranné třešně 5kusu letos vysadíme višně a slivoně
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.190 (?), 5.9.2014 8:56
Ano, tak to mám i já. U našich jím broskve které jsou úplně tvrdé, švestky když začnou modrat... :)
Co jsem se díval na prodejstromku.cz nabízí tam švestky na Myrobalánu, což asi nebude vhodné. Nechci abych z toho měl velký strom. Co jsem se tady dočetl měl bych schánět na podnožích St. Julien, Wagenheimova. Jabloně mají v nabídce na méně vzrůstných podnožích. Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.190 (?), 17.10.2014 14:16
Ještě bych se chtěl zeptat, jakou mám nechat vzdálenost mezi stromky. Jabloně Rubinola a Rozela, podnož M9,M26,M7? Bude stačit cca 3,5metru? Jakou vzdálenost mezi broskvoněmi a nektarinkou, podnož BSB1. Děkuji. Zdenek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.218 (?), 17.10.2014 16:08
|
|