Spencer

host - 239.117 (?)
24.9.2015 16:08

Pěstuji také Spencer. Spolu s Bohemií, Rubínem a Fantazií patří mezi mé nejoblíbenější jablka...

Roub spenceru se úspěšně chytil a tak generace mého oblíbeného jablka pokračuje i v nové míze a úspěšně plodí...

Škoda, že se tento druh stromů již neprodává frown

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 141.4 (?), 3.11.2014 20:37

Letos jsem sklidil krásná velká jablka odrůdy Spencer. Ve sklepě je mám uskladněna cca 3 týdny, ale každý den najdu v bedýnkách jablka, která začínají na některých místech měknout a při rozkrojení je dužina v tom místě hnědá, začíná hnít. Prosím o radu co to může být a jak se tomu v příští sklizni vyvarovat,  strom byl původně odrůda James Grive a já jsem tam Spencer narouboval, protože kolega mi řekl, že jsou to výborná jablka opravdu s ním souhlasím, jenom si na nich asi nepochutnáme. Děkuji za radu. Zdeněk

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1754) - 73.140 (?), 4.11.2014 13:40

Pane Zdeňku, zřejmě se jedná o hořkou pihovatost.Na svých Spencerech toto neznám.Aplikuji na všechny jabloně 3 ošetření vápníkem v druhé plovině vegetace.Letos vzhledem k počasí dokonce 4 ošetření.Žádná odrůda tyto příznaky nemá.Aplikujte hlavně po vydatných deštích (konec července až začátek září) - Mičurin II (470 m).

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 24.12.2014 17:25

"Jak je to možné?" Tak tuhle otázku pokládal ve filmu Tankový prapor major Borovička často. A já se ptám: Jak je to možné, že většina z nás nezná chuť odrůdy Spencer? Jak je to možné, že Spencer se neobjevuje ani v zásilkovém prodeji starých odrůd u různých prodejců? Překopíroval jsem velmi osamocený názor pana Miloše Vysloužila z vlákna o Resistě, kam nepatří. Takže ještě jednou: Spencer vyniká chutí a skladovatelností. Já jsem ho vyřadil proto, že špičkovou chuť má u mě jen v lepších letech, trpí strupovitostí a plodnost je sotva střední.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1754) - 165.146 (?), 2.1.2015 20:57

Jak chutná Spencer?Těžká otázka.Chuť je zvláštní, nemohl jsem ji dlouho definovat.Až dnes při konzumaci 230 g soudku vyslaly chuťové receptory signál do mozku a bylo jasno.Nejvíce mě připomíná chuť dětské výživy, kterou z jablek vařila manželka dětem.Tedy ideální jablko pro děti.A že trpí strupovitostí?No a co! - Mičurin II (470 m)

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 3.1.2015 17:03

Právě pro tu zvláštnost by mě Spencer zajímal. Vlastně jste odsud jediný, kdo tuto odrůdu pěstuje. Že se neumísťuje už v žádných degustacích, je věc pramálo důležitá.

host - 239.117 (?), 24.9.2015 16:08

Pěstuji také Spencer. Spolu s Bohemií, Rubínem a Fantazií patří mezi mé nejoblíbenější jablka...

Roub spenceru se úspěšně chytil a tak generace mého oblíbeného jablka pokračuje i v nové míze a úspěšně plodí...

Škoda, že se tento druh stromů již neprodává frown

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1754) - 165.146 (?), 28.10.2015 9:38

Spencer - 2015 - štíhlé vřeteno - Mičurin II

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1754) - 165.146 (?), 22.10.2016 10:40

Spencer - 2016 - štíhlé vřeteno

Je zajímavé jak je tato odrůda v nynější době zcela zapomenuta.Myslím, ani žádný e-shop ji nenabízí.Můžu říci, je to zážitek tuto odrůdu pěstovat a nejen pěstitelský ale i estetický a chuťový.Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 225.171 (?), 22.10.2016 23:06

Připojuji se k výtečnemu hodnoceni Spencera, obstojí i vedle nejnovějších a nejkvalitnějších odrůd. Vzhledem, má jeden z nejkrásnějších odstínů červeně po celém povrchu plodů, krásný pravidelný tvar, strupovitosti netrpi příliš, i když vubec nestříkáme. V chuti je patrný kromě McIntosh i ten Golden. Taky krásný tvar koruny. Mám dva čtvrt kmeny, na A2 a na M 4, lepší je ten z nich, který jsem koupil před 40 lety v VURV Ruzyně pod názvem Fantom, je to zřejmě! mutace Spencera. Ovoce za ta léta nezdrobnuje. Trošku padají. Ty mě přežijí. Ivan Vejvancicky.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 23.10.2016 11:29

My, kteří jsme viděli Spencera jen "z vlaku", respektive tady na fotkách, můžeme jen tiše "závidět"smiley. Mimo pana Vysloužila, který Spencera dávno zrušil. indecision

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz