Spencer
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.4 (?), 3.11.2014 20:37
Letos jsem sklidil krásná velká jablka odrůdy Spencer. Ve sklepě je mám uskladněna cca 3 týdny, ale každý den najdu v bedýnkách jablka, která začínají na některých místech měknout a při rozkrojení je dužina v tom místě hnědá, začíná hnít. Prosím o radu co to může být a jak se tomu v příští sklizni vyvarovat, strom byl původně odrůda James Grive a já jsem tam Spencer narouboval, protože kolega mi řekl, že jsou to výborná jablka opravdu s ním souhlasím, jenom si na nich asi nepochutnáme. Děkuji za radu. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 239.117 (?), 24.9.2015 16:08
Pěstuji také Spencer. Spolu s Bohemií, Rubínem a Fantazií patří mezi mé nejoblíbenější jablka...
Roub spenceru se úspěšně chytil a tak generace mého oblíbeného jablka pokračuje i v nové míze a úspěšně plodí...
Škoda, že se tento druh stromů již neprodává
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 22.10.2016 10:40
Spencer - 2016 - štíhlé vřeteno
Je zajímavé jak je tato odrůda v nynější době zcela zapomenuta.Myslím, ani žádný e-shop ji nenabízí.Můžu říci, je to zážitek tuto odrůdu pěstovat a nejen pěstitelský ale i estetický a chuťový.Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.171 (?), 22.10.2016 23:06
Připojuji se k výtečnemu hodnoceni Spencera, obstojí i vedle nejnovějších a nejkvalitnějších odrůd. Vzhledem, má jeden z nejkrásnějších odstínů červeně po celém povrchu plodů, krásný pravidelný tvar, strupovitosti netrpi příliš, i když vubec nestříkáme. V chuti je patrný kromě McIntosh i ten Golden. Taky krásný tvar koruny. Mám dva čtvrt kmeny, na A2 a na M 4, lepší je ten z nich, který jsem koupil před 40 lety v VURV Ruzyně pod názvem Fantom, je to zřejmě! mutace Spencera. Ovoce za ta léta nezdrobnuje. Trošku padají. Ty mě přežijí. Ivan Vejvancicky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|