Rubinstep
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 19.11.2012 9:45
Dobrý den. Holovousy sice nejsou nejdál, ale díky některým jejich pracovníkům, kteří nechtějí rezervovat jeden nebo dva stromky maloodběratelům, tam už nejezdím. Raději si připlatím za zásilkovou službu. Se stromky s těchto e-shopů jsem prozatím velmi spokojen. Co se týče Rubinstepu, tak pokud narazím na plody s ještě dostatečně pevnou dužninou, tak jejich chuť je plná, výrazně aromatická (Cox.renette), ještě ne tolik sladká. Opravdu báječná. Zajímalo by mě, jestli je takto báječný i ten podzimní Desert, který jsem bohužel ještě neměl možnost ochutnat. S Primadelou jsem zřejmě šlápl vedle, tak uvidíme co ukáže Sparlord, jež tady chválil a doporučoval pan Boštička.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.217 (?), 2.2.2015 10:17
V lednovém čísle časopisu Zahradnictví, v příloze ovocnářství se uvádí, že odrůda Rubinstep má polygenní odolnost proti strupovitosti. V popisech odrůdy v pomologiích je uváděna odolnost proti strupovitosti střední, nebo ing. Nesrsta uvádí, že je náchylná. Zajímalo by mě odkud odrůda Rubistep získala polygenní odolnost, když u rodičů, po případě prarodičů, je uváděna maximálně střední odolnost. Nevíte o tom někdo něco?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|