Rubinstep
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 2.10.2012 13:30, zobrazeno: 21277x
Zakoupil jsem nějaké plody odrůdy RUBINSTEP (Clivia x Rubín). Zbarvení je podobné rubínovým odrůdám jen červeň je o něco matnější. Nevím jaké s ním máte zkušenosti, ale šlechtitel uvádí jeho chuť jako výbornou, kdežto jinde se tohoto hodnocení chuti zdrželi. Je to podobné jako s odrůdou PINOVA (Clivia x Golden Delicious), kde v současné době "nazlostěný" pan Paľo si jí nemohl vynachválit, kdežto v databázi odrůd se opět tohoto hodnocení chuti zdrželi. Vidím, že ta CLIVIA (Oldenburgovo x Coxova reneta) se sem tam pro nějaké to šlechtění osvědčila.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 3.10.2012 11:31
Mam s touto Holovouskou odrudou celkem dobrou zkušenost, po počatečnim problematickem startu, plodi dobře a kvalitni plody jsou i dobře prodejne.K chuti se moc vyjadřovat nebudu, každy mame jine naroky a take je to o tom kdy si ten ktery plod rozhodneme ochutnat, po utrženi.Mam i druhou podobnou odrudu podobneho křiženi Rubinmeg(RubinxMegumi) a ta je u mne vice prodejnějši.Ale ja osobně mezi nimi velky rozdil nevidim, jen snad ten, že rubinmeg jsem vysazoval s dvouletym opožděnim a tak pro stalejši odběratele je to stale novinka.V sadě mam od každe odrudy po čtyřiceti M9.-Ale jak řikam je to na každem.- Nebojim se letos řici, že nebude problem s odbytem.Sam za sebe by jsem chutovou pohodu u těchto jabliček hodnotil až od druhe poloviny listopadu a ještě lepe až po třech kralich.Ale je to tež o vhodnem uskladněni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 5.10.2012 20:59
Clivia je německou (NDR) odrudou, a byla kdysi dost testovana v novošlechtěni.Vyžaduje teplejši oblasti a chraněna stanoviště, sama o sobě je dost nachylna k chorobam.v nevhodnych podminkach křenči.Patři do skupiny Coxova reneta ale jeji kvality zdaleka nedosahuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 119.49 (?), 15.11.2012 15:06
Plody jsou příliš velké, tvarově nevyrovnané, brzy moučnatí. Při podtržení trpí kvalita chuti. Na jaře, nejpozději na podzim tuto odrůdu vyměním, neboť s ní nejsem spokojen. Odrůda svými vlastnostmi v mých podmínkách zdaleka neodpovídá popisu odrůdy šlechtitelem. Zejména trvanlivostí.
S pozdravem Milan Boštička
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 15.11.2012 19:44
O Primadele jsem se už zmiňoval, zatím mě zklamala. Plody při sklizni byly mizerně vybarvené, teď už to je lepší. Plody jsou větší, ale chuť nic moc.Zatím mám na Primadelu podobný názor jako p. Boštička.
To Starkresa se ukazuje v docela lepším světle. Plody atraktivního vzhledu i barvy a zejména lepší chuti. Loni mi její první plody zmrzly, a tak skladovatelnost nemám ověřenu, dám vědět v březnu a v dubnu. Dužnina je v současné době tuhá a šťavnatá, příjemně sladkokyselá.
Obrázky obou odrůd jsou ve vlákně" Co právě sklízíte ..."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|