Podrobnou prohlídku roubů jsem udělal v neděli vzhlem k tomu jaké rozdíly v ujmutí vznikly.Na brázku č.2 je v horní části vidět ježek roubů.Ze šesti roubů (Sisi neboli Šarlota) mají dnes tři rouby pěkné přírustky a u třech není vidět aní zelená špička.Zkrátil jsem dva trucující o jeden pupen a dřevo bylo krásně zelené.Rouby jsou tedy zatím živé.Zkontroloval jsem místo roubování pod roubovací páskou a je krásně zapocené.Barva roubu s přírustky a nevyrašených se neliší.Takže budu doufat dál.
Na obrázku je ukázka zvláštníhu úkazu.Horní roub je v optimální tloušťce převzatý z mého letorostu jak jsem psal.Pod ním je naroubovaná Elisabet na letorost který se vytvořil z loňského roubování z původní odrůdy.Roub byl jak nitka a řešení jsem vyhodnotil roubováním na loňský letorost.Ve starším dřevě by se zřejmě neujal a kopulace také nepřipadala v úvahu.A teď to hlavní.Optimálně silný roub Vanesy je dnes ve stavu jak jej vidíte na starším snímku.Nehýbe se.Slabounký nevyhovující roub po zkrácení na vitální střední pupen má již v dnešní době pěticentimetrový přírustek.Pak v tom hledejte logiku.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)