Rouby jabloně

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1970) - 168.103 (?) 
19.4.2021 18:34

ještě dodám, že roub by měl mít tloušťku 5-10 mm, nejlépe asi jako tužka. Jak vypadají rouby je vidět na fotce ve vlákně roubování jabloní 15.4.. Jsou tam přeroubované a páskou stažené 2 rouby po stranách v dřevě v tloušťce vaší podnože. Walter

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Tomáššš - (1) - 117.22 (?), 20.4.2021 19:00
Dobrý den, jestli bych i já mohl připojit dotaz? U nás na vlakové zastávce roste jabloň, dříve tam stál dům se sadem, ale ten již nestojí. Kvůli opravám zastávky byla jabloň před pár dny vytržená ze země a bez milosti zlámaná. Přišel jsem tam a uřezal si pár větviček, které jsem za kůru narouboval na divokou jabluňku na okraji zahrady. Jak jste psal, že se dá ze stromu na strom, pokusil jsem se o to, akorát bych se chtěl zeptat, zda jsou pupeny v pořádku, zda už nejsou rozpučená, aby to zabránilo ujmutí. Jinak kůra šla krásné odchlípnout, takže míza už začíná proudit. Díky moc, Tomáš K.

host - 91.196 (?), 21.4.2021 6:32

Nad horním pupenem zkrátit čípek a znova zamáznout. Po rozevření pupenů nejspíš zjistíte, že jsou pupeny květní-vyštípnete květy, zbytek pupenu vyžene listy. Aby rouby neuschly, opakovaně pořádně zalejte podnož. Můžete asi na 1 měsíc rouby zakrýt mikrot.sáčkem proti nadměrnému odparu. Podobně teď vypadá narašená Melodie...

host - 168.103 (?), 21.4.2021 10:40

tak rouby by měly být méně narašené, než podnož, někdy to ale nelze splnit, narouboval jste, tak uvidíte výsledek. Zkrátit čípek nemusíte hned, ale klidně později, až bude jasné, že rouby se chytily. Mikrot. sáček bych na rouby venku nedával, na slunci se uvnitř vytvoří neúměrně vysoká teplota a při větru naopak může sáček poškodit vyrašené pupeny. Walter

host - 91.196 (?), 21.4.2021 10:54

Sáček se dá nainstalovat tak, aby při větru neplápolal-i jiní lidé jsou podobně šikovní, jako Vy. Mikroten není klas.igelit, teplotu příliš neakumuluje, vláhu drží dostatečně.

host - 117.22 (?), 21.4.2021 14:30
Dobrý den, rouby jsou právě narašené víc, než podnož. Jabloň na zastávce pučí z okolních jabloní, jako první. Neměl jsem v plánu vůbec z ni odebírat rouby, ale když se k ni zachovali, tak jak zachovali, bylo mi ji líto, měla totiž strašně dobrá jablka, kterých je škoda. Doufám, že se alespoň jeden roub ujme. S tím mikro. sáčkem si nejsem jistý. Ještě v tom nemám cit, tak tím nechci pupenům ublížit. Zkusím to tedy bez toho, jelikož jsem v tomto začátečník. Děkuji mockrát. Tomáš

host - 91.196 (?), 21.4.2021 20:17

Pan W. nedávno prezentoval foto, kde chrání několik roubů na silné podnoži dřívky do ní hřebíčky přichycených. Zde lze vyrobit např.pomocí špejlí klícku, na které je mikr.sáček navlečen.Plní svou funkci, aniž by pupenům a posléze rostoucím, zatím bylinným výhonkům jakkoliv ublížil. 

host - 16.104 (?), 21.4.2021 21:53

Loni jsem omotal obalovací strečovou folii nekvalitní tenké rouby a měl jsem úspěch. Možná by přišel i bez té folie, ale určo neuškodila.

host - 117.22 (?), 22.4.2021 18:54
Dobrý den, tak okolo pupenů jsem k podnoži přivázal čtyři větvičky, silné jako tužka, aby s nimi vítr nepomohl, na ně jsem natáhl mikro. sáček. A teď bych se chtěl zeptat, kvůli silnému větru, který byl dnes a na další dny hlásí, jsem sáček svázal okolo podnože provázkem, aby ho vítr nestrhl. Bude to problém, jestli se tedy rouby v uvázaném sáčku zapaří, nebo bude lepší ze sáčku ustřihnout rožky, aby se tam alespoň částečně dostalo trochu čerstvého vzduchu a sáček se nezapařil. Děkuji mockrát, Tomáš.

host - 191.4 (?), 23.4.2021 14:53
Mne sa osvedčilo dať miesto vrecúška pohár 4L od uhoriek. Chytili sa aj slabé vruble.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku20.12.2024
Kouří do místnosti18.12.2024
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz