Rouby jabloně

host - 81.144 (?)
28.6.2022 17:31
Já měl letos krásnou úrodu višní, poslední zbytek který jsem nechal na konzum už jsem ale orážel, aby nebyla na stromě hniloba. Třešnové plány se nevydařily, tolik vrtule nepamatuju, jsou hodně znehodnocené a na chuti je to znát, nestříkal jsem. Nějaký ten košík se ale ještě natrhat dá. Nebudu letos ani pálit z renklod, bohužel z bohaté násady mnoho nezbylo... Nemá cenu čekat až ceny benzínu nebo nafty půjdou dolů. Oni už nikdy dolů nepůjdou, protože našinec si na to zvykl a kupodivu ani moc neremcá... Jedině že by začali těžit ropu ve velkém na Ukrajině, mají tam prý bohatá naleziště, ale ten konflikt se tam možná i z toho důvodu potáhne roky... Křídla fantazie v době koronavirové nákazy značně opelíchala, je na čase vyrazit po čtyřech kolech. ;-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1970) - 168.103 (?), 28.6.2022 13:13

letos roubovaná Rozela s plodem. Walter

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1727) - 165.146 (?), 28.6.2022 15:30

To se mě ještě nepoštěstilo mít vzorek na ročním roubu.I když letos se málem zadařilo.V r.2020 jsem narouboval na podnožový letorost odrůdu Wellant a narostlý špičák (viz.příloha) přesadil na stanoviště.Loni proběhlo rozvětvení a letos se objevil hned první plod.Těšil jsem se na vzorek ale nevím.Navštívily mě kroupy a samozřejmě zasáhly tento plod.Jestli to dopěstuju si netroufám tvrdit.

PS: Rozela je moc dobrá volba.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 81.144 (?), 28.6.2022 16:22
Hlavně at se podaří dopěstovat. Mám dodělanou probírku jabloní, víc už to brát nebudu kvůli kroupám. Višně jsou pryč, merunky ještě nejsou, asi začnu trhat třešne. :-) A taky přemýšlet kam se zajedu podívat na dovolenou.

host - 91.196 (?), 28.6.2022 16:40

Po deseti dnech sebekurýrování jsem dotrhal a nahrubo prořezal třešně, začal opožděně s probírkou jablíček, višně se fofrem zapalují, rybízy též, angrešty měknoufrown, plevel jako zombík kam se oko podívácheeky-ještě že se komáři, kroupy a slimáci zatím drží zpátky. Rouby jabloní jdou slušně, největší radost mám ale z meruňky Aurora, jejíž roub jsem začátkem září šoupnul nahoru doprostřed tříleté Althanky a je pěknálaugh. Vršek té červené r. jsem zase narouboval na vedlejší zelenou a je taky vitální. To je má dovolená-s minimální uhlíkovou stopou. Do Světa se vydávám díky naší-vaší tv čt 2, prima zoom a na křídlech fantaziewink. SPCH

host - 81.144 (?), 28.6.2022 17:31
Já měl letos krásnou úrodu višní, poslední zbytek který jsem nechal na konzum už jsem ale orážel, aby nebyla na stromě hniloba. Třešnové plány se nevydařily, tolik vrtule nepamatuju, jsou hodně znehodnocené a na chuti je to znát, nestříkal jsem. Nějaký ten košík se ale ještě natrhat dá. Nebudu letos ani pálit z renklod, bohužel z bohaté násady mnoho nezbylo... Nemá cenu čekat až ceny benzínu nebo nafty půjdou dolů. Oni už nikdy dolů nepůjdou, protože našinec si na to zvykl a kupodivu ani moc neremcá... Jedině že by začali těžit ropu ve velkém na Ukrajině, mají tam prý bohatá naleziště, ale ten konflikt se tam možná i z toho důvodu potáhne roky... Křídla fantazie v době koronavirové nákazy značně opelíchala, je na čase vyrazit po čtyřech kolech. ;-)

host - 168.103 (?), 16.9.2022 14:50

a takto vypadá plod Rozely nyní, okolní plody jsou Golden del. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1970) - 168.103 (?), 21.9.2022 15:04

3 odrůdy naroubované do Starkrimsonu dál rostou, Rozela už má několik plodů. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1970) - 168.103 (?), 1.10.2022 23:29

takhle zaplodil roub sloupcovité odrůdy Rumba naroubovaný na jaře 2021 na terminál Gala Schnitzer na M9. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1970) - 168.103 (?), 3.10.2022 10:18

něco z toho, co se letos podařilo naroubovat. Walter

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1727) - 165.146 (?), 3.10.2022 12:36

Pěkně jste si procvičil skoro všechny způsoby roubování.Skvělá prácička.

Zahradě zdar -  Mičurin II (470 m)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku20.12.2024
Kouří do místnosti18.12.2024
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024