Příspěvky uživatele - 168.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mráz ve vegetačním období, 11:59
Já sám jsem topil pod meruňkou v neděli i v pondělí ráno od 5 do 8 a opravdu jsem spotřeboval jen 2/3 svíce. Meruňka je ze 2/3 po odkvětu a teplota tu byla -2°.
Mráz ve vegetačním období, 10:44 Obsahuje fotku
rozhodnutí nechám na vás, ale eshop vinarskepotreby teď svíce nabízí za 490,-, eshop oslavan je má za 499,- a když jich pár vezmete navíc, máte vystaráno na roky dopředu. Navíc pálení slámy nebo listí řešíte celou noc, parafínová svíce hoří sama... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 10:11
Asi nezkoušel. Při postřiku asi nejde dost dobře hodnověrně postříkat jen část a druhou ne. A když už člověk drží postřikovač s roztokem v ruce, tak je jednodušší stříknout strom celý, co kdyby to vyšlo, tak bude úroda z celého stromu. Tak to mě... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 10:00
Při -5° asi opravdu nepomůže nic. Při příznivější teplotě pomůže (opravdu!) pod stromem hořící parafínová svíce, vydrží hořet 10 hodin při zhruba stejné intenzitě hoření. Aby nešlo o přímý žár z plamenů, položím asi 20-30 cm nad plameny vodorovně... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025
Prohlížím si grafy dnešních nočních a ranních teplot na měřícícg stanicích ČHMÚ a vypadá to, že slušný mráz v nižších polohách byl snad jen u mě v ČB, -2° a v přízemní vrstvě dokonce -7°. V Poděbradech nejnižší teplota -1,5°, v Jičíně skoro +2°, v HK... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 7.4.2025
Tak snad se Vám z toho bude něco hodit. Broskvoně mají při jarním řezu po odkvětu (aktuálně doporučovaný řez) tendenci vytahovat se do výšky. V takovém případě velmi rychle mizí plodonosné dřevo v dolních partiích stromku a zároveň se u broskvoní na... celý příspěvek >
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 7.4.2025
K té plodomorce, připadá mi zpětně, že to byla taková několik let po sobě jdoucí epizoda, kdy se plodomorka na konkrétních stromech postupně namnožila do té míry, že začala páchat viditelné škody na úrodě. V podstatě stačilo jednou se trefit s... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 7.4.2025
V září jsem naočkoval na semenáčky 3x FM3, ale nechtěně jsem odebral květní očka a tak po odkvětu nebylo nic k pokračování, semenáčky jsem tedy v únoru doma přerouboval na Harbinger, Cresthaven a zakrslou nektarinku Balkonella. Aktuálně rouby rostou,... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 7.4.2025
Pane Miloši, první broskvoň jsem si pořídil před 30 lety. Od té doby jsem nabyl nějaké zkušenosti s pěstováním broskvoní, několik jsem jich měl i vyšších, asi do 4 metrů, ale posledních 10 let je řezem držím u země, abych nemusel sklízet ze štaflí.... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 7.4.2025
Dnes ráno bylo vně -2°, uvnitř -0,3°, tak snad bude vše OK. Uvidím ještě ve středu ráno.
U ochrany stromů před mrazem bych vybíral ze zkušeností profesionálů.  Sám jsem zkoušel všechno možné, ale horká voda v nádobách podle mě nemůže stačit, proti jde skutečnost, že voda postupně chladne, zatímco mráz bývá postupně k ránu... celý příspěvek >
Ten pán s příspěvkem v slovenštině to opravdu přehnal, je dobře, že jste mu odpověděla. Minulé jaro byl extrém, kdy pomrzlo téměř všechno po celých Čechách. Letos se to opakovat nemusí. Opravdu dost záleží, jaké odrůdy broskvoní pěstujeme, budu se... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025
Tak samozřejmě! Ale to ví paní tazatelka, jak má velké stromy, my ne. Vzhledem k tomu, že broskvoně se nějakého úctyhodného věku nedožívají, nepředpokládám, že by takový strom zabral víc, než 10m2.  Ale taky jde o ty záhony pod nimi. V dotazu... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025
Opravdu se nejspíš o otrávení zahrady nejedná. Přidám ale názor. Jde také o to, kolik postřikové kapaliny se na stromy spotřebuje. A 20 litrů na 14 stromků už je docela dost, když doporučená dávka je 500-1000 litrů/ha, tak to jen, až budete dělat... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 5.4.2025 Obsahuje fotku
U mě kvete všechno, obavy mám o miskovité květy FM3 a Springcrestu, Redhaven a Cresthaven vydrží.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika