Red Prince / Red Jonaprince
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?) 10.10.2018 21:13
Red Jonaprince - 2018 - štíhlé vřeteno
Holandská odrůda zde prezentována jako nedoporučována k pěstování včetně základní odrůdy Jonagold (to mě fakt rozesmálo)vznikla jako mutace této základní odrůdy..Odrůda bůjného růstu objevená v roce 1994.V mém případě jsem stále více přesvědčen, že mám jinou mutaci.Moje plody mají slabé žíhání což by Red Jonaprince mít neměl.Dle popisů je celočervený bez žíhání.Mám dojem, že se v těch mutacích už nikdo pořádně nevyzná.Chuť bude zřejmě stejná, spíše se jedná o honbu za atraktivním vybarvením jako Red Jonaprince Wilton's kterou jsem měl při koupi původně na mysli.Loňské první plody měly slušnou velikost a výtečnou chuť.Tak nad čím pátrat.Tato odrůda má u mě definitívu.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.146 (?), 1.2.2018 14:55
Zdravím, měl bych dotaz, je Red Jonaprince a Jonaprince stejná mutace? Díky za info.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 10.10.2018 21:13
Red Jonaprince - 2018 - štíhlé vřeteno
Holandská odrůda zde prezentována jako nedoporučována k pěstování včetně základní odrůdy Jonagold (to mě fakt rozesmálo)vznikla jako mutace této základní odrůdy..Odrůda bůjného růstu objevená v roce 1994.V mém případě jsem stále více přesvědčen, že mám jinou mutaci.Moje plody mají slabé žíhání což by Red Jonaprince mít neměl.Dle popisů je celočervený bez žíhání.Mám dojem, že se v těch mutacích už nikdo pořádně nevyzná.Chuť bude zřejmě stejná, spíše se jedná o honbu za atraktivním vybarvením jako Red Jonaprince Wilton's kterou jsem měl při koupi původně na mysli.Loňské první plody měly slušnou velikost a výtečnou chuť.Tak nad čím pátrat.Tato odrůda má u mě definitívu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 14.10.2019 15:31
Red Jonaprince - 2019 - štíhlé vřeteno
Nepátral jsem kolik klonů má Jonaprince ale moje plody mají prostě žíhání.Hlavně že plodí krásné a chutné plody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 17.10.2020 19:42
Red Jonaprince - 2020 - štíhlé vřeteno
Letos hůře vybarvené, což mě ujišťuje v podezření, že to není Red Jonaprince ačkoli tak byl označen prodejcem (Litenčice).Zřejmě nějaká mutace Jonagoldu.Hlavní je její plodnost krásných a velmi chutných plodů.Přesný název klonu neznám, tedy ji budu uvádět v tomto vlákně.Jak jinak zdokumentovat obrazový kontinuální vývoj tohoto štíhlého vřetene, jeho plodnost a samozřejmě i odrůdy.
|
|
|
|
|
|
|
|