Poškozený kmínek u jabloně

host - 229.10 (?)
12.11.2022 5:51

Jak jsem už psal, stromek není jak by měl být. A reklamace je samozřejmě možná. Taktéž už jsem to psal. Osobně bych tento stromek nejspíš nevracel. Nestálo by mi to za námahu s balením, běháním na poštu atd. protože jsem přesvědčený, že stromek po roce bude ve stejném stavu jako by byl stromek bezchybný. Rána se zatáhne.

Tady příměr s autem a sekerkou pokulhává. Ta rána od sekerky se po roce sama nespraví. Navíc by byla celou dobu vidět. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 11.11.2022 9:05

souhlasím s vámi, paní Lído, ale vycházím z informací paní tazatelky,...nad roubem je poškozený kmen...,...rána je přes polovinu obvodu kmínku...My samozřejmě z dvou fotek nemůžeme dostatečně posoudit stav stromku. Ale zaplatit plnou částku prodejci za takto poškozený stromek, ponechat si ho a doufat, že se uzdraví, mi připadne pošetilé. Ale rozhodnout se musí paní sama. Walter

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1753) - 165.146 (?), 11.11.2022 12:31

Je zarážející co si dnes prodejci dovolí.Ani se neobtěžují odstranit podnožový letorost a dovolí si zákazníkovi poslat takto poškozený výpěstek.Jak doporučuje p.Walter reklamovat ale jsou s tím starosti.Zřejmě se domnívají, že se 90% zákazníků neozve.

Dlouho jsem v zahradních centrech nenakupoval ale letos jsem musel.Odešla mě broskvoň.Šel jsem do místního zahradního centra a měli co jsem požadoval.Prodejce mě přivedl ke svazku broskvoní FM3 rozřízl úvazek svazku a chtěl hned úřadoval.Zadržel jsem ho s tím, že si vyberu sám.Zjevně se mu to nelíbilo.Hned mě arogantně poučíl ať nevytahuji stromky ze substrátu.Ujistil jsem ho, nemám to v úmyslu a počkám na něj a až si vyberu tak jej zavolám a zkontroluji kořeny.Mezitím obsloužil dva zákazníky stylem přiběhl vyrval výpěstek znovu mě okřikl a šel k zákazníkovi který čekal kdesi na expedici.Proč to píšu.Zarazil mě přístup kupujících.Vůbec se nepřesvědčily co jim to vůbec prodejce nese.Přece by měli vědět jak vysoký tvar chci, zda je sazenice nepoškozená, jaké má rozvětvení a srůst s podnoží.

Druhá zkušenost.Den před prvním nákupem jsme jeli z mamčou a švicou na dušičky..V půli cesty je veké zahradní centrum.Holky rozhodly o návštěvě tohoto centra.Vůbec se mě nechtělo.Neměl jsem v úmyslu něco kupovat.Holky šli nakupovat a já jsem šel na čumendu mezi stromky.K mému úžasu jsem tam narazil na Exnarovu meruňku.Ochotný personál pochopil, že si chci vybrat a nechal mě rozhodnout se jaký výpěstek si vyberu.Stál jsem tam skoro půl hodiny a nikomu to nevadilo.Meruňku už jsem nechtěl vysazovat ale nakonec zvítězila touha tuto meruňku mít.Asi to byla vyšší moc která zafungovala.

Omlouvám se za román ale domnívám se, při nákupu výpěstků také hraje velkou roli přístup lidí.Jak kupujících tak prodejců ale někdy i náhoda.

Zahradě zdar - Mičurin II

host - 91.196 (?), 11.11.2022 14:30

yes-mluvíte, tedy píšete mi z duše! Bohužel se většinou děvčata-ne, že by nesouhlasila s faktem, že je zboží nekvalitní-vzdají práva na reklamaci. Tím však podporují šmejdysad...SPCH

host - 229.10 (?), 11.11.2022 17:40

Stromek tedy není jak má být. Ale. Většina stromků má po zastřižení podnože ránu na kmínku srovnatelnou s tím, jaká je na kmínku této jabloně. Bez problémů tato rána zaroste.

Jak už jsem psal, odstřihnout podnož a dál bych to neřešil. Podle mě se nic nestane a stromek normálně poroste. Svědčí tomu dobře se vytvářející zával. I podle výhonu na podnoži je vidět, že stromek je vitální. Tak samozřejmě, podrůstající výhony z podnože měly být před zasláním odstraněné. 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 11.11.2022 18:53

lze souhlasit jedině s tím, že vitální je podnož. Jestli je vitální i stromek, to bohužel na fotce vidět není.  

host - 91.196 (?), 11.11.2022 20:25

229.10: jakobyste psal z pozice prodejce konkrétně řešeného, nebohého stromkucool. Dám příměr, byť nadsazený, ale právě proto: Dovezli mi proti plné úhradě nový automobil, v salonu byl pěkný, avšak po rozbalení vidím, že z přední kapoty navíc trčí zatnutá sekera-možná zasáhla motor, nebo baterii. Mám přes to přetáhnout nějakou plachtu a bude pak vše ok? cheeky, SPCH.

host - 248.216 (?), 11.11.2022 20:55

Možná by neškodilo i celkové foto stromku, bylo by vidět, jak (jestli) přes to poškození kmínku roste wink.           Lída

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2078) - 168.103 (?), 11.11.2022 21:00

taky to mě napadlo, pane SPCH.

host - 229.10 (?), 12.11.2022 5:51

Jak jsem už psal, stromek není jak by měl být. A reklamace je samozřejmě možná. Taktéž už jsem to psal. Osobně bych tento stromek nejspíš nevracel. Nestálo by mi to za námahu s balením, běháním na poštu atd. protože jsem přesvědčený, že stromek po roce bude ve stejném stavu jako by byl stromek bezchybný. Rána se zatáhne.

Tady příměr s autem a sekerkou pokulhává. Ta rána od sekerky se po roce sama nespraví. Navíc by byla celou dobu vidět. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků20:40
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz