Pink Lady
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.253 (?), 4.5.2016 17:47
Pink Lady mám od roku 2006, vloni měla asi 50kg menších jablíček, nebyl čas na protrhání, musím se polepšit. Jablka vzhledově i tvarově pěkná, ještě teď jsou ve sklepě ve velmi dobrém stavu. Je náchylná na strupovitost, potřebuje chem. ochranu. Pokud není tlak strupovitosti silný jako loni tak stačí dva postřiky a je bez kazu.
Evelina, mám od roku 2014 vloni měla první 3 jablka. Na rozdíl od Pinovy jsou větší, konického tvaru, krásně vybarvené. Co se týká chuti tak ta je asi stejná jak u Pinovy. Ochrana proti chorobám asi stejná jako u Pinovy, zatím nelze po loňském roce hodnotit.
Jinak mrazy minulý týden ve středu, čtvrtek a pátek zlikvidovaly ořechy, duranzie, meruňky, vinnou révu, silně poškodily ostatní švestky, rybíz a angrešt. broskvoně a také brambory.
Jabloně a hrušně to přečkaly s menšími ztrátami
Zdravím, Tonda JVM 172 m.n.m.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?), 7.5.2016 9:09
Desert je chuťově vynikající zářijová odrůda. Mám ji 11 let, v posledních letech však má drobnější plody.
V těchto dnech je však chuťově těžko dostižitelný Sirius. Troufám si tvrdit, že v současné době na něho žádné cizokrajné odrůdy z marketu nemají a chutí je malinko za ním i Admirál.
Loňský rok prostě této odrůdě "sedl". Dokonce i plody potlučené kousky ledu, které přihnala v létě vichřice, vydržely až do konce dubna.
Dal jsem je ve sklepě stranou a čekal, kdy se začnou kazit. Kdepak, na jizvě slupky se vytvořila jakási korková vrstvička, která k jaru trochu zčernala. Pod ní byla však dužnina zdravá.
To takový Rubín i někeré další odrůdy se kazil už na stromě a po uložení do sklepa zkáza rychle pokračovala.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|