Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023

host - 199.133 (?)
9.11.2023 14:01

Mospilan 50g... kolik Mospilanu ročně spotřebujete? Já pár gramů, to bych měl na 10 let.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 15.9.2023 21:33

Průsvitné to stihlo normálně vcelku. U Rubínu a Spartanu se zpoždění zdá být. Jadernička dozraje asi na Vánoce. Neznámá stará odrůda zraje normálně.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 16.9.2023 12:43

Pane Bieglere po zimě používám elektrický rotavátor a to i mezi stromy.Uleželou zemi to pěkně provzdušní.Potom už všechno ručo.Motyčky na pletí a po deštích nebo zavlažování kdy je zem zavřená a ubytá nastupuje rotační ruční kypřič nebo masivní trojzubec kterým zem protáchnu.Musím dodat, vydatně mě pomáhá manželka hlavně s pletím.Už dávno si uvědomila jak to stromkům prospívá.

Pane Kuky o odlistění je psáno jinde.Co se týče zrání ovoce, řekl bych, zrání se po jarním zpoždění srovnalo.Jenom to vybarvení plodů trochu pokulhává a může klamat.Jinak sklízím v termínech dle odrůd jak v minulých letech.Dva nebo tři dny dříve nebo později nebudeme řešit.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 16.9.2023 14:01
S vybarvováním máte pravdu. Nejsou studené noce, rosy a mlhy.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 22.9.2023 16:10

V úterý jsem opět vyrazil na zahradu a k mému nemilému překvapení bylo po dvou větrných dnech spoustu ovoce na zemi.Buď nakousané hmyzáky nebo prostě nevydržely tlak větru.Srážky se nám opět vyhnuly a nyní slibovaný déšť opět asi nedorazí Situace je úplně zoufalá.Znovu jsem musel zalít stromy a pohled na okolní zahrady je tristní.Žádné ovoce, stromy svěšeny se spoustou žlutých listi které opadává.Myslím, že jakous takous úrodu mě zachránil černý úhor pod stromy který vyzařuje více tepla než tráva a zmírnil zhoubné dopady dubnových mrazů před květem.Pro názornost dva snímky.

1 - Opadaný šeřík stresem ze sucha opět vykvetl což nepamatuji.V levém rohu dole můj bordelkoutek.

2 - Stav trávy na zahradě na konci druhé dekády září.To se mě ještě v tak pozdní době nestalo.Nekropím, voda je potřebnější pro stromy a skleník.

Šeřík
Šeřík
Tráva
Tráva

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 22.9.2023 19:49
Pane Mičurine, já letos dával trávníku za barákem po zesečení na zelené krmení i listovou výživu postřikem a záliku, ale to bylo v ta letní vedra. Někde jsem četl zde na foru, že zvažujete koupit révu Ajvaz. Tak se chci zeptat jestli ji máte a jak jde jste spokojen? V následujících dnech půjde chutove do finiše. Z toho co jsem dnes donesl z drátěnky, kde je více slunce než na dvorku jsem nadšen. Taková kvalita se nepodaří vždy. Biegler

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 23.9.2023 12:30

Pane Bieglere možná jsem se kdysi o odrůdě Ajvaz zmiňoval, když jsem sondoval pro kamaráda co vysadit.V té době jsem měl na vyhrazeném místě již obsazeno.Takže nemohu říci jak chutná ani jak je odolná.Nyní nastala změna.Předevčírem jsem vykopal uschlou odrůdu Nero která mě velmi chutnala a hlavně byla vzhledem k poloze raná.Mám přez zimu čas sondovat čím ji nahradit a nebo pořídit zase Nero.V hledáčku je i Ajvaz.

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 23.9.2023 15:41
Pane Mičurine, sice nejsme v révě, ale napíšu sem, at se to neplete. Našel jsem článek v Břeclavském deníku, že nadějí proti odumírání révy jsou bakterie ze Sahary. Zkoumají to v Lednici a je tam zmínka, že při zakoupení sazeničky je už i ona v mnohých případech nakažena a pak dochází k úhynům výsadeb. Biegler.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 25.9.2023 12:18

Já mám skoro bez listů mirabelku Nancyskou a "kvete" mně jabloň Granny Smith. Jak jsou chladné noci a ranní rosa, tak se konečně jablka začínají vybarvovat. Jinak ovocnářskou úrodu hodnotím jako výbornou.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 9.11.2023 13:24

V neděli jsem objednal, dnes ve čtvrtek to domů dorazilo. Ceny úplně někde jinde, takový sortiment v Česku není. Mospilan 50g v ČR je jen na osvědčení, Luna Experience v malém balení vůbec není, Infinito za půlku, Captan = Merpan... I s poštovným se to vyplatí. Objednával jsem už jednou. Platí se předem, kartou. Žádný problém.

nexles.com
nexles.com

host - 199.133 (?), 9.11.2023 14:01

Mospilan 50g... kolik Mospilanu ročně spotřebujete? Já pár gramů, to bych měl na 10 let.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz