Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 25.216 (?), 5.6.2023 20:49
Postřik se mně ráno povedl, zaschl, kloudně začalo pršet až za 8 hodin, takže OK. Na jabloních jsem objevil docela hodně kolonií mšic, mravence..., na sousedovic neošetřované jabloni startuje strupovitost, i když bylo sucho (nevím, co je to za odrůdu, není to rezistent, je tam, co pamatuju). Viz foto. A foto dnešních lapených obalečů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biegler - Stříbrný Zahrádkář (210) - 81.144 (?), 6.6.2023 7:39
Letošní rok bude z pohledu nejen škůdců, ale i houbových chorob velmi poučný. Já už nyní budu od chemie u hub přecházet pouze na přesličku, šalvěj a nově šalvěj s kopřivou. Veškerá réva a jabloně a je jedno jestli jsou to rezistenty a nebo staré odrůdy které nikdo nestříká, které doma zkušebně pěstuju, a začnou jakoukoliv plísní a nebo padlím hořet, půjdou na podzim všechny vykopat. Táta chce sice vylepšovat rosič který máme za traktor, ale nebudu se pouštět se do toho, abych musel pravidelně stříkat tvrdou chemií po celý rok. Já jsem tedy za letošní tlak chorob vděčný, protože jabloně a nové odrůdy révy mám zatím v plenkách a když něco vykopu a nahradím jiným, nic se neděje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 8.6.2023 12:02
Pane Kuky, prosím připomeňte mi, kdy mám postříkat proti obaleči, nějak si nemohu vzpomenout, jak jste psal před 2 roky odhad termínu podle kvetení čeného bezu? Díky, Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 8.6.2023 11:58
Dobrý den, Milane, kdy to vidíte na postřik v ČB? Včera jsem chtěl jednoho obaleče chytit, ale byl rychlejší a nedal se. Walter přímo z ČB.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|