Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 29.6.2022 18:37
Pane Kuky, s těma teplotama těžko říct, no moje Chřiby na Znojemsku zrovna nejsou, ale musel jsem stříkat už začátkem června, když jsem zahájil probírku hodně jablek už bylo červavých. Po postřiku se to zastavilo a nyní zhruba po třech týdnech jsou vidět další malí červíci v některých plodech. Tak jsem stříkl Mospilanem. Ti črvi ale nejsou ještě tak vypasení a velcí jako v tom prvním případě. U nás je všude plno jablonových sadů profesionálních, ekologických i soukromých, určitě to má na výskyt taky vliv.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 30.6.2022 18:43
Já jsem pod 300 mnm. Letos jsem ochoten dát ještě jeden postřik a to Spintorem, ale to už je strop, protože jabloně mám na zeleninové zahradě a pak už venku budou zrát rajčata a papriky. Pokud to mám dobře načtené tak jediný z přípravků které mám doma má pouze částečné ovicidní účinky a to je Sanium Ultra.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 1.7.2022 17:02
Pane Kuky, polohu nad mořem po dnešku neberu v úvahu. Mé pěstitelství se zařadilo do teplých oblastí, snad už konečně i vinohradnických. Při vypeckovávání meruněk nejen na zavaření jsem našel 4 červivé, obaleče východního jsem nestříkal... Píše se že to způsobuje v teplých oblastech jeho druhá generace.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.55 (?), 4.7.2022 7:06
Postřik právě teď nebo v nejbližších pár dnech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|