Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?) 19.6.2012 22:26
Zdravím. Myslím, že si larvy slunéček něco najdou, jsou dost pohyblivé. Lepové pásy taky nejsou všechno, je plno okřídlených mšic. Já jsem stříkal napoprvé Mospilanem proti obaleči - asi moc brzo, a pak proto Integrem. A mšice jsou zatím minimálně. Poslední postřik bude na přelomu prázdnin proti obaleči Mospilanem, Integro už nemám a nemám k němu důvěru /není systémové a je třeba dokonalé pokrytí/. Pokud se vyskytnou mšice zase ve velkém, tak postříkám jen konce větévek ruční stříkačkou zase Mospilanem. Mám stromky řezané tak, abych na ně dosáhl bez žebříku /ale mám 2 metry/. Na třešni bylo plno černých mšic, tak jsem taky stříkal i zároven proti vrtuli začátkem června taky Mospilanem /vrtule nalétává, když nakvétá černý bez/. Listy na koncích větví jsou kudrnaté, ale výhony už pokračují v růstu a mšice nejsou. Třešně právě zrají a jsou čisté.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 18.6.2012 23:58
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 19.6.2012 22:04
Kuky zdravím. To je určitě mnohem lepší. Já např. v sobotu večer postříkal vše na mšici primorem a v neděli, když jsem při šeření zaregistroval kladení motýlů obaleče, tak jsem raději na nic nečekal a vzal jabloně integrem.
Teď mne ale celkem mrzí, že jsem to tím pirimorem vůbec stříkal. Dnes jsem všude nandal lepové pásy s chemstopem a veřer jsem se šel mrknout, jakže se mravenci učí skákat. No a kouknu, na listu něco černého, skoro se až leknu, co že to jako je? List jsem utrhl a šel s tím na světlo a ono to asi 10 čerstvě vylíhlých larev slunéček. Kdybych to nepostříkal na mšici, neměly by o potravu nouzi. Takhle tam jsou ale všechna vylíhlá slunéčka předem odsouzené k záhubě. Základem boje se mšicí bez postřiků je myslím úspěšné vypořádání se s mravenci a samozřejmě jen nezbytné používání šetrných selektivních postřiků na červotoče.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 19.6.2012 22:26
Zdravím. Myslím, že si larvy slunéček něco najdou, jsou dost pohyblivé. Lepové pásy taky nejsou všechno, je plno okřídlených mšic. Já jsem stříkal napoprvé Mospilanem proti obaleči - asi moc brzo, a pak proto Integrem. A mšice jsou zatím minimálně. Poslední postřik bude na přelomu prázdnin proti obaleči Mospilanem, Integro už nemám a nemám k němu důvěru /není systémové a je třeba dokonalé pokrytí/. Pokud se vyskytnou mšice zase ve velkém, tak postříkám jen konce větévek ruční stříkačkou zase Mospilanem. Mám stromky řezané tak, abych na ně dosáhl bez žebříku /ale mám 2 metry/. Na třešni bylo plno černých mšic, tak jsem taky stříkal i zároven proti vrtuli začátkem června taky Mospilanem /vrtule nalétává, když nakvétá černý bez/. Listy na koncích větví jsou kudrnaté, ale výhony už pokračují v růstu a mšice nejsou. Třešně právě zrají a jsou čisté.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 8.7.2012 14:10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 8.7.2012 14:37
dle AMS SET byl u nás počátek letu motýlů před 2 dny
lapák jsem spotřeboval u první vlny, teď nevím jak to načasovat
nicméně nemá ta druhá vlna létat až koncem července??? nebo si to s něčím pletu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|