Orion
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.176 (?), 31.12.2015 9:19
Je tu ale podstatný rozdiel.Anýzovú príchuť má každé do zlatožlta vyzreté jablko G.Delicious, aj to najmenšie.Pri Orione tú príchuť (dosť zriedenú),pozorujem iba pri časti úrody.Popritom prebierka bola urobená včas, podpník je M9,a jablká sú rovnako veľké, a dostatočne osvetlené.Možno spätným krížením s G.D.sa táto príchuť viac ustáli v nejakej novej odrode. Stano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?), 26.5.2016 9:07
Takto se já trápím s vřetenem Opálu. Před pár lety jsem zkusil také řezat na listovou růžici, ale úspěch jsem neměl.
Teprve předloňský řez, kdy jsem silně šáhl do staršího dřeva a ponechal přiměřeně dlouhé jednoleté výhony s vyvázáním do vodorovné polohy, přinesl úspěch. Pomohlo také radikální prosvětlování koruny loni v létě (plody nebyly téměř žádné).
Letos mi Opal kvetl bohatě, noční mrazíky ho nepoškodily, protože rozkvétá pozdě. Takže snad úroda už bude slušná.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 18.10.2016 18:38
Že i moderní odrůdy střídají větší úrody s menšími neřeším, při počtu jabloní spíš vítám. Ty střížovické žlutoplodé odrůdy mi trochu splývají. Všechny nesou stopy Goldenu, všechny jsou oproti G. o dost kyselejší a všechny v chladnějších letech mají plody chuťově horší kvality. V tom se odrůdám jako Admirál, Merkur, Rozela, Rubinola (a snad i Lucy) vyrovnat nemohou. Vypadá to, že ta slavná kohorta odrůd Orion, Opál, Siruis, Luna, Heliodor skončí každá na jedné větvi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|