Nové zimní rezistentní jablko Admirál

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?)
28.10.2015 18:53

Ariwu jsem přirouboval k Diamantu a plody jsou napohled úplně stejné -  sytě červené. Až jsem se obával, že jsem místo roubu vrátil uříznutý letorost. Ale chuť je trochu jiná, velmi dobrá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 1.11.2015 15:12

Jsem rád že "ztráta iluze se nekoná"  pane Petře a také chápu ten absťák po chuti Gaskoňce. Tak roubujte a sázejte ať je Gaskoňců více! laugh

host - 187.150 (?), 14.10.2015 15:05

Dobrý den,

Beskydy, hořká pihovitost u Admirálu je trochu slabší, jak u Bohemiagold.Nicméně je, postřik Wuxalem pomohl jen částečně.

Delor, Rajka, Witos, Dublet,Merkur a další bez příznaků.

Jan z pod Javorového

host - 68.74 (?), 14.10.2015 20:22

Z tříletého stromku Admirála jsem sklidil košík velkých plodů. I když jsem pravidelně aplikoval Ca na list, dva plody měly pihovitost. Může za to jeho mládí a asi i vydatnější hnojení K.
U staršího vřetene Rozely bylo postižených plodů více. Čtrnáctileté vřeteno Goldstaru nemá letos žádné postižené plody. Sklízet ho začnu nejdříve o víkendu, očekávám, že kvalitních plodů budou zase nejméně dvě bedýnky.Zbytek bude na mošt.

Podle prvních tří sklizní Admirála se zdá, že to bude špička mezi pozdně zimními odrůdami. U mě na zahradě mu snad může konkurovat jen Sirius. Další, jako Shalimar, Melrose, Starkresa, Opal, Jonalord, jen těžko.
Ještě nemám ověřenu skladovatelnost a tedy i chuť v jarních měsících u odrůd Andera a Benet.
Václav Vinšálek

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 73.186 (?), 24.10.2015 21:43

Merkur nebo Lunu??? Chtěl jsem zkusit Meteor, ale v okolí není, Sirius jsem koupil letos, Admirál, Shalimar, atd pořídil loni. Na Merkur jsem slyšel i negativní názory (menší plodnost, střídavá velikost plodů, nevydrží tak dlouho...). Není místo. Upřednoistnuji chut, výdrž ve sklepě a pozdní sklizen. Lépe rezistent.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4609) - 38.136 (?), 28.10.2015 18:19

Tak jsem nakonec objednal Admirál i Merkur. Luna letos poprvé zaplodila, nechutnal jsem, plody jsou pěkné, ale takové bledulesmiley. Shalimar mám ještě na stromě, teprve se začíná vybarvovat. Také jsem ho ještě nechutnal. A poprvé zaplodila Ariwa - pěkně vybarvené, těžké plody. Chuť výborná.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 28.10.2015 18:53

Ariwu jsem přirouboval k Diamantu a plody jsou napohled úplně stejné -  sytě červené. Až jsem se obával, že jsem místo roubu vrátil uříznutý letorost. Ale chuť je trochu jiná, velmi dobrá.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4609) - 38.136 (?), 28.10.2015 19:39

Zdá se mně, že Ariwa bude občas potřebovat vyvázat. Má takové jemné větve. Ale uvidím...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz