Melrose a Gloster
|
|
 |
 |
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?) 25.3.2015 22:11
Ta otázka, Petře, je opravdu Melroze nejlepší pozdně zimní odrůda jabloně, je hodně odvážná až provokační.
Moje odpvěď je stručná. Není. Už jenom proto, že říci o nějaké odrůdě, že je nejlepší, nejde. Podle jakých kriterií se přitom řídit? Je to jenom chuť, či vzhled, skladovatelnost, úrodnost, odolnost chorobám?
Navíc sortiment pozdně zimních odrůd se v posledních letech neustále rozšiřuje a stanovit případné prvenství je stále složitější.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 10.2.2015 13:03
Mám ve sklepě ještě "glostřiky" z jiného zdroje. Ty jsou větší, mnohem hůře vybarvené, prakticky jen s nepatrným narůžovělým líčkem a špatné vybarvení se projevilo zřejmě v chuti tak, že chuť je ostřeji navinulá, a to více než je typické, ovšem s aromatickou "koncovkou" typu skvělých odrůd typu Red Delicious. Konzistence dužniny je ve stylu odrůdy Zvonkové. Nejzajímavější je právě ta RED "koncovka", při ostře navinulé chuti. GLOSTER 69 je opravdu výborné šlechtění na německý způsob. Rozhodně nejsem příznivec všech kyseláčů, ale Topaz, Otava, nebo třeba tento navinule aromatický Gloster jsou pro moje chuťové buňky prostě "TOP".
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?), 25.3.2015 22:11
Ta otázka, Petře, je opravdu Melroze nejlepší pozdně zimní odrůda jabloně, je hodně odvážná až provokační.
Moje odpvěď je stručná. Není. Už jenom proto, že říci o nějaké odrůdě, že je nejlepší, nejde. Podle jakých kriterií se přitom řídit? Je to jenom chuť, či vzhled, skladovatelnost, úrodnost, odolnost chorobám?
Navíc sortiment pozdně zimních odrůd se v posledních letech neustále rozšiřuje a stanovit případné prvenství je stále složitější.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|