Mc Intosh
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 161.61 (?), 8.10.2013 22:22, zobrazeno: 55897x
Mc Intosh - 2013 - štíhlé vřeteno
Další ukázka vynikající kanadské školy.Znalci na její chuť a vůni nikdy nezapomenou. - Mičurin II
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář (312) - 242.172 (?), 8.10.2013 22:46
Hmm, snad jednou ochutnám tohoto praotce řady chuťově špičkových odrůd. Je však všeobecně známo, že je velice náchylný na strupovitost. Když si v hlavě vybavím, jak uboze letos u mě vypadal neošetřený Rubín (středně náchylný/odolný), nedovedu si představit, že bych McIntoshe vůbec mohl pěstovat.
Tak s pravdou ven, kolik u Vás "Mc" potřeboval letos postřiků proti Venturii?
Zdraví a ke krásné úrodě gratuluje. M
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 234.116 (?), 9.10.2013 16:33
Spartan som pestoval viac rokov. Dobre skladovateľné, chutné, sladko-voňavé, vzhľadovo atraktívne jablko- pred aj po nakúsnutí. Chrastavitosťou mi tento kultivar netrpel. Možno to bolo tým, že som mal vtedy o polovicu menej rokov, poctivo som študoval príručky chemickej ochrany a podľa ich návodov som v týchto pionierskych časoch ošetroval Novozirom, Bayletonom, Metationom... Dnes vnímam chemický zásah do zložitých medzidruhových vzťahov patogénov a nepatogénov v záhradke z ceľkom iného uhla. Ak by sa Spartan dostal do prostredia s nízkym infekčným tlakom Venturie, som si istý, že by chrastavitosťou netrpel. Čo mi však u Spartana prekážalo, bolo padanie plodov vo vetre ešte pred sklizňovou zrelosťou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |