Major
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.10 (?), 5.11.2012 18:29
Nevím jak Vy, ale já už jsem těch po všech stránkách dokonalých jablek přesycen. Vše je dokonalé, vzhled, chuť, odolnost, člověk už ani nemá z pěkné úrody radost, protože to je rok co rok to samé. Proto jsem rád že ještě existují nedokonalé odrůdy jako Strýmka, Jeptiška, Kardinál nebo Major.
Ondra D.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 106.97 (?), 6.11.2023 21:24
Dobrý den, sháním odrůdu major, kterou bych si rád narouboval na semenáč nebo A2. Pokud by bylo možné od někoho rouby získat, ozvěte se mi prosím na 734 598 024 nebo promidi@promidi.cz. Moc děkuji, Lukáš Doležel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.10 (?), 31.10.2012 18:59
Zajímavá netypická kombinace křížení. Je to snad první odrůda, kterou znám, kde je jeden z rodičů Londýnské, mimochodem chuťovka, ale dosti citlivá na houbové choroby. Více se dařilo na Slovensku. Chuť odrůdy Juno je věřím zajímavá, podobně jako Švýcarské oranžové (Coxova ´+ Ontario). Jen víc podobných odrůd, mám pocit jakoby dnešní šlechtitelé uznávali jen Coxovu, Golden, či Jonathan. A u nás ještě Lorda lambourneho.
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.10 (?), 1.11.2012 8:55
Já bych ještě dodal, že dužnina jadernáče je charakteristickým způsobem chruplavá, opravdu zajímavé jablko. Věřím že v podmínkách Slovenska- jižní svahy Rudohoří třeba, kde není horko a sucho- je dosti citlivý i na padlí bude jeho jakost výjimečná.
I.F.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|