Macoun

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?)
30.10.2021 21:01

Tak teď nevím, kdo je autorem předchozího příspěvku. Před časem jsem měl možnost ochutnat Macoun od pána, který tady o něm už psal. Nejdříve jsem si říkal, že to není vůbec žádná "mekintošovina", ale hned jsem si chtěl dát další. Bylo to zřejmě v jemné konzistenci dužniny a líbivé chuti, přitom bez ničeho výrazného, co by na první dojem ohromilo. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 17.4.2021 11:06

V atlase se na fotkách Lobo a Macoun liší tvarem.  Lobo je více zploštělé. Jestli je to tak i ve skutečnosti může posoudit pán s Macounem. 

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1709) - 165.146 (?), 17.4.2021 13:10

Pán zřejmě nic neporovná.Lobo nepěstuje a v té bedýnce rozhodně Lobo není.Takto výrazné svalce v kališní jamce mnou pěstované a uvedené odrůdy nemají a neměly.Jiná věc je plodová variabilita uvedených odrůd..Zdaleka ne všechny se chovaly a chovají jak obrázky v pomologii.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 17.4.2021 17:29

Pán se právě domnívá, že má v té bedýnce MACOUNY.  Je to tak, pane?

host - 213.79 (?), 18.4.2021 8:48

Nevidím důvod, proč by ta odrůda v bedýnce neměla být Macoun. Je koupená zde.

Jasné je, že tyto odrůdy z McIntoshe můžou být na jednom stanovišti bez žeber a jinde žebernaté.Mám dva stromy Spartanu. Jeden má plody spíše kulovité a tmavě fialové bez žeber s bílou dužninou. Druhý strom je má zploštělé, žebernaté a s výraznými lenticelami a nazelenalou dužninou. Přesto jsou obě odrůdy Spartan ačkoli se v chuti vůbec nepodobají. Já bych podle vzhledu jablka této skupiny vůbec nesoudil. Na tom Macounovi mne zaujala právě konzistence dužniny.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1709) - 165.146 (?), 18.4.2021 12:03

Diskuze se stala zavádějící a nepřehledná.Místo argumentů povídačky.

1.Nevím co je za odrůdu v bedničce (jak jsem uváděl) ale rozhodně to není Lobo jak jsem poznamenal.

2.Vmanipulování Loba do této diskuze bez znalosti této odrůdy.Srovnávat ji chuťově se Spartanem je neobjektivní.Lobo je minimálně o třídu chuťově lepší a plody po probírce střední až velké.

3.Spartan má na zastíněné části plodu zelenkavé pozadí.Lobo má v zastíněné části krémovou barvu pozadí.Obě odrůdy jsem pěstoval několik let souběžně tak mohu porovnávat.

4.Místo povídaček argumenty - viz příloha.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Spartan
Spartan
Spartan
Spartan
Lobo
Lobo
Lobo
Lobo

host - 38.0 (?), 2.5.2021 18:04

Nedivím se. Macoun, to je nejlepší jablko co jsem kdy jedl. Bohužel tahle stará odrůda se dneska moc špatně shání. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 30.10.2021 21:01

Tak teď nevím, kdo je autorem předchozího příspěvku. Před časem jsem měl možnost ochutnat Macoun od pána, který tady o něm už psal. Nejdříve jsem si říkal, že to není vůbec žádná "mekintošovina", ale hned jsem si chtěl dát další. Bylo to zřejmě v jemné konzistenci dužniny a líbivé chuti, přitom bez ničeho výrazného, co by na první dojem ohromilo. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz