Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?) 25.4.2013 21:17
Dnes jsem srovnával chuť jednoho z posledních plodů mé odrůdy Sirius (všechny už se začaly kazit) a odrůdy Topaz ze ZD Dolany (ze skladu s řízenou atmosférou).
Především mě u Topaze překvapila velmi nadprůměrná velikost plodů. U mých Topazů byly plody vždy jen průměrné velikosti a jen malá část byla nadprůměrně veliká.
Dužnina Topazu byla tuhá, jemná, částečně i chruplavá a průměrně šťavnatá, zvláštní, příjemné chuti, kterou nedokáži popsat.
Plod Siriusu se začínajícími příznaky hniloby měl dužninu tuhou, chruplavou a velmi šťavnatou.
Které jablko chutnalo lépe si netroufnu hodnotit, podle mne byla u obou odrůd chuť vemi dobrá, i když rozdílná. Moje žena tvrdí, že lepší chuť měl Topaz. A jak je všeobecně známo, žena má vždy pravdu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 0.22 (?), 6.6.2013 21:00
Jenom bych trochu poopravil název tématu, které jablko mi chutná ne s blížícím se jarem, ale létem.
Pravidelně se teď zásobuji odrůdou Sirius z nedalekých sadů (z nichž pronikla kupodivu i do místního hypermarketu) a pěji jen chválu - jablka vzhledově velice pěkná, dužnina pevná, šťavnatá, chuť výborná. Nevidím rozdíl v chuti při konzumací této odrůdy v prosinci a v tomto období.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|