Jarní postřik
|
|
|
|
|
|
|
|
PavelO - Bronzový Zahrádkář (59) - 124.120 (?), 8.3.2014 19:10, zobrazeno: 15920x
Zdravím vás, chci se zeptat kdy provést jarní postřik proti přezimujícím mškůdcům. V návodu je napsáno že se má stříkat na myší ouško, známí stříkal v tomto týdnu. Mě se taky zdá že už to létá o stošet.
Takže mám už stříkat? Nebo počkat na myší ouško.
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PavelO - Bronzový Zahrádkář (59) - 124.120 (?), 8.3.2014 20:50
Ano chci použít calypso + smáčedlo.
Dnes jsem byl na zahradě odloupl jsem kus kůry na hrušni a byla to hotová zologická. Na jabloni taky (stará odumírajíci větev).
Vím že houbové choroby se tím neničí, stříkal jsem už championem, mám problém s rakovinou a kožnatkou nachovou.
Spíš mi jde o píďalky a podobnou havěť. Loni jsem musel proti píďalkám udělat postřik přímo na list, protože mi sežrali dobrou polovinu nových listů. No úplná spoušť. Na obaleče nestříkám.
Díky za názor
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 4.4.2014 7:08
Chtěl jsem poumývat jabloně a hrušně Oleoekolem,+ ale když jsem zjistil že mladičké lístečky jsou jak "řešeto" tak jsem Oleoekol nechal být a ošetři Calypsem. Hrušně už mají část květů rozvitých, jabloně sem-tam některý. Musím se přidat k názoru "hotová zoologická", šedohnědé housenky s takovým hrbem, světlezelené spouštějící se na vlákně (píďalka?), mšice, mravenci a naštěstí i hodně berušek. Těch berušek jsem si všiml již o víkendu, stromky jimy byly přímo obsypány.
Vypadá to že téměř žádná zima se začíná projevovat a té verbeže bude neúrekom, jabloně i hrušně mají obrovskou násadu na květ ale příští týden má chcát, takže další "milé potěšení podporující dobré opylení"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|