Mirku,
asi pěstujete v teplé lokalitě. Takto krásně vybarvený Goldstar v této době. U mne bude k postupné sklizni asi za 14 dní. Granny Smith by letos u mě těžko dozrál do přijatelné chuti. Holovousy jsou ode mne cca 20 km, ale v podstatně teplejší lokalitě a ani tam jim letos dobře nevyzraje.
Pane Bakeš,
jak jsem uvedl u obrázku, Admirál jsem sázel loni na jaře- podnož M9. Je to velmi vitálně rostoucí odrůda. I po silném zakrácení po výsadbě nasadila několik květů. Ponechal jsem pouze dva květy a po odkvětu 3 plůdky. Ty však v černu shodila. Letos Admirál už kvetl relativně bohatě, opylení bylo velmi dobré. Něco shodil sám, něco jsem ještě protrhal.
I přesto má velmi silné a dlouhé přírůstky, Trochu jsem začátkem července i stříhal. Násada květních pupenů pro příští rok je opět relativně bohatá.
Co se týče Ca. Do konce července aplikuji Wuxal Ca. Protože Wuxal Aminocal (tekutý chlorid vápenatý + safener + Zn v chelátu) se již nedodává ani 1 l balení, pouze 10 l kbelíky, u zimních odrůd jsem aplikoval potom 3% roztok Lamag Ca a potom 3x chlorid vápenatý. Poslední aplikace byla předevčírem.