No tak jistě, opět jsme se dostali od Honeycrisp k Admirálu, přesně podle notiček zahrada on.line. Tak tedy ano, pěstoval jsem Admirál.Chtěl jsem si udělat obrázek o těch superlativech kterými oplývá.Chuťově velmi dobré jablko s výbornou konzistencí ovšem zdaleka neodpovídá jeho svěžest v trvanlivosti jak se traduje.Chuť sladká bez výrazné příchuti.Velmi příjemně se konzumuje.Při významější úrodě jsem testoval až do 20.března.V této době šla kvalita prudce dolů než před měsícem.Další rok mě odešla na nekrozu dřeva.Přes slibovanou konzervu trpěla skládkovými chorobami.Apropo, přes veškeré superlativy se nám ve světě nijak nerozšířila, že by to bylo vlastností mít snad největší náchylnost k znehodnocení úrody během vegetační doby které znám? Pěstuji mnohem chutnější odrůdy. V příloze něco k té supervýdrži Admirálu. Je to výňatek ze situační a výhledové zprávě ovoce Národního odrůdového úřadu ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského.Co myslíte komu budu věřit když jde o peníze, šlechtiteli,školkaři, prodejci a nebo tomuto fundovanému úřadu.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)