Gala
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář (682) - 182.44 (?), 10.9.2018 7:16
Gala je podľa mňa jedna z najaromatickejších odrôd (vôňa a chuť), aké poznám. Okrem toho je aj vzhľadovo veľmi atraktívna, v teplých oblastiach sa dokáže kásne vyfarbiť. V chladnejších oblastiach to zrejme pravidlo nebude. Má, samozrejme, aj dosť negatív. Je náchylná na chrastavitosť, častokrát zvykne praskať v okolí stopkovej jamky, vyžaduje prebierku, inak zdrobňuje, svojou intezívnou vôňou a farbou priťahuje hmyz, najmä osy. Na obrázku je fotka tohtoročnej Galy v plnej zrelosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 9.9.2019 23:36
letošní Gala Schnitzer. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.142 (?), 2.10.2019 23:12
Nemá niekto Galu v severnejších/ chladnejších polohách?
Chcel by som vedieť, že ako je to s chrastavitostou, a rodivostou.
Severovýchod SR, 350 m.n.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1738) - 77.140 (?), 3.10.2019 9:44
Galu už nepěstuji.Začínala mít již tržní parametry ale nemohl jsem ji zajistil potřebnou kvalitu skladování.Po sklizni jsem naskladnil kolem 15 ÷ 20.září kdy teplota v mém sklepě dosahovala běžně 15 nebo 16 *C.Zjevně jí to nevyhovuje, začala brzy vadnout a ztrácet kvalitu.Když jsem letos obdržel zajímavý genetický materiál a potřeboval místo, logicky byla jako adept na přeroubování
Jinak plodnost v 480 m solidní, nutná probírka, nejlépe pěstovat ve tvaru štíhlého vřetene a udržovat pod stromkem bezplevelnou mísu.Chemická ochrana standartní.Základní ošetření proti houbovým chorobám 2x před a 2x po odkvětu.Stejně jako u všech jabloní které pěstuji ať mají přídomky jakékoli.Klidně to zkuste.Vyberte ji chráněné a slunné stanoviště.Chuťově rozhodně nesklame.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|