Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin
|
|
 |
 |
walter. - Diamantový Zahrádkář (2174) - 168.103 (?) 26.2.2024 21:25
Noo, nezávidím to těm degustátorům na věhlasných akcích v Lysicích, Holovousích a dalších, když mají zodpovědně popsat, které jablko chutná nejlépe. Ochutnal jsem teď jen Sirius, Ghivu a Opál a nevím, čemu dát jedničku. Sirius a Opál už jsou měkčí, Opál trošku sladší, Sirius kyselejší, Ghiva něco mezi, ale stále tvrdá. Tak ještě doplním OrangeCrisp, tvrdé jako Ghiva, ale chutnější a Rubelit skoro jako Ghiva. Takže můj pocit od nejlepšího jablka je 1.OrangeCrisp,2.Rubelit,3.+4.Ghiva+Opál,5.Sirius. Ale na mé chutě nedejte, každý je můžeme mít jiné, to já jen že poprvé mohu na konci února porovnávat rezistenty. Walter
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2174) - 168.103 (?), 26.2.2024 21:25
Noo, nezávidím to těm degustátorům na věhlasných akcích v Lysicích, Holovousích a dalších, když mají zodpovědně popsat, které jablko chutná nejlépe. Ochutnal jsem teď jen Sirius, Ghivu a Opál a nevím, čemu dát jedničku. Sirius a Opál už jsou měkčí, Opál trošku sladší, Sirius kyselejší, Ghiva něco mezi, ale stále tvrdá. Tak ještě doplním OrangeCrisp, tvrdé jako Ghiva, ale chutnější a Rubelit skoro jako Ghiva. Takže můj pocit od nejlepšího jablka je 1.OrangeCrisp,2.Rubelit,3.+4.Ghiva+Opál,5.Sirius. Ale na mé chutě nedejte, každý je můžeme mít jiné, to já jen že poprvé mohu na konci února porovnávat rezistenty. Walter
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (2174) - 168.103 (?), 29.2.2024 10:27
Ach ano, zapomněl jsem odpovědět, tedy Rubelit u mě OK, budu ho pěstovat, ale zatím jsem neměl větší množství jablek, abych ho mohl konzumovat delší dobu. Bonitu jsem ještě neochutnal, z oček mi roste pomalu, zkusím si ještě sehnat rouby. Jinak moje ochutnávání je třeba brát s rezervou, po konzumaci pár jablek konkrétní odrůdy nemůžu objektivně říci, že to je ta jednička. Prostě k tomu potřebuji čas.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|